Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump potpisao paket pomoći u pandemiji

Trump 43

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je zakon o paketu pomoći zbog pandemije COVIDA-19 težak 900 milijardi dolara.
Prije toga, danima je odbijao potpisati zakonski prijedlog koji je ranije izglasan u oba doma Kongresa tražeći veću pomoć za građane i izbacivanje dijela državnih troškova koje je ocijenio nepotrebnima.

Trump je umjesto planiranih 600 dolara pomoći za svakog prosječnog Amerikanca tražio poticajni iznos od dvije tisuće dolara za pojedince, četiri tisuće dolara za bračne parove, 600 dolara po djetetu.

Prosječna četveročlana obitelj u tom bi slučaju od države dobila 5200 dolara poticajnih sredstava, no republikanci na Capitol Hillu nisu podržali taj prijedlog.

Poticajni paket dio je većeg financijskog paketa koji osigurava financiranje državnog aparata do rujna sljedeće godine za što je planirano 1,4 trilijuna dolara. Da predsjednik nije potpisao zakon, federalne agencije bi u ponedjeljak u ponoć ostale bez proračunskih sredstava.

Isto tako, 14 milijuna Amerikanaca koji dobivaju čekove za nezaposlene ovaj tjedan ne bi dobilo financijsku pomoć. Donald Trump zakon je potpisao u svojoj rezidenciji na Floridi gdje provodi blagdane. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal