Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Jugo u opadanju, uspostavlja se trajektni promet s otocima

trajekt

Zbog jakoga je vjetra jučer je bio upaljen crveni alarm za područje cijelog Jadrana. Danas se situacija smirila. Jutros su iz Splita isplovila prva dva trajekta, za Supetar i Šoltu. Redovne trajektne linije se uspostavljaju, a vezano za katamarane pratit će se situacija na moru, potvrdila je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

U Splitskom okružju u prekidu su katamaranske linije 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, 9603 Jelsa-Bol-Split, 9602 Vis-Hvar-Split i 604 Ubli-Vela Luka-Split. U prekidu su i katamaranske u Riječkom okružju: 9309 Novalja-Rab-Rijeka i 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.
U Zadarskom okružju u prekidu je trajektna linija 433 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat i vožnja će se obaviti po rasporedu za ponedjeljak, a isto vrijedi i za trajektnu liniju 401 Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda.

Orkanski udari vjetra sinoć su na srednjodalmatinskom području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, objavio je Državni hidrometeorološki zavod Split. Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću. Intervenirali su vatrogasci.

Nevjerojatnom je silinom jugo jučer udarilo od Dubrovnika do Zadra – razbijlo je obalu, poplavilo rive i izazvalo teškoće u prometu. Valovi su na Babinom kuku u komade razlomili betonsku plažu, vjetar je iščupao spasilačku osmatračnicu, a more poplavilo tamošnje objekte. Poplavile su rive i prometnice. Brojne su brodice stradale pod udarima vjetra. Naša zadarska ekipa pratila je dramu trajekta koji povezuje Zadar i otok Ugljan. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal