Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Velika Britanija od ponoći pod još strožim mjerama

pucnjava London ist

Britanska vlada u srijedu je izvijestila da će više dijelova Engleske uskoro biti pod najstrožim restriktivnim mjerama da bi se suzbilo daljnje širenje pandemije koronavirusa, s obzirom na to da se zemljom širi njegova vrlo zarazna inačica.
Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da će se u Midlandsu, sjeveroistočnom dijelu zemlje, dijelovima sjeverozapadnog i jugozapadnog dijela zemlje od četvrtka u ponoć početi primjenjivati restriktivne mjere četvrte razine. Ugostiteljski objekti i trgovine koje nisu nužne za egzistenciju već su zatvorene, a članovi različitih kućanstava neće se smjeti međusobno miješati.

  • Britanski NHS (zdravstvena služba) pod golemim je pritiskom – trenutačno se u bolnicama s dijagnozom koronavirusa nalazi više od 21.000 pacijenata, rekao je britanskim zastupnicima.
  • Nažalost, ova nova inačica virusa sada se proširila i nastavlja se širiti većim dijelom Engleske, a broj novih slučajeva zaraze brzo se udvostručuje. Stoga je restriktivne mjere četvrte razine potrebno primijeniti na šire područje zemlje, rekao je.

Hancock je dodao da će od četvrtka čak tri četvrtine stanovnika Engleske biti obuhvaćene najstrožim restriktivnim mjerama četvrte razine. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

I u Glini će se zaprimati zahtjevi za obnovu

OgPortal

Trump natuknuo mogućnost ponovne kandidature za predsjednika 2024. godine

OgPortal

Kafići otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom

OgPortal

U koronakrizi Grad Duga Resa s pola milijuna kuna pomogao poduzetnicima i građanima, najviše otišlo za besplatni vrtić

OgPortal

Traže odgovarajuće partnere za projekt – održan još jedan on-line sastanak i to s domaćim IT tvrtkama

OgPortal

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal