Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šire se objave o krađama i napadima u razrušenom Pokuplju. Pitali smo policiju što se događa

petrinja nakon potresa ist

Već u prvim satima nakon potresa među ljude s Pokuplja uvukao se strah da će im netko sada opljačkati imovinu ako ju napuste. Zato dio njih ne želi napuštati svoje uništene domove. U međuvremenu su se pojavile i brojne nepotvrđene objave o krađi humanitarne pomoći, ali i pljačkama po kućama.Na društvenim mrežama objavljuju se navodne vijesti o napadima na konvoje, o krađama humanitarne pomoći, o pretučenim vozačima. Priča se i o organiziranim skupinama koje ulaze u napuštene domove i kradu vrijedne stvari.

Snimljena je jučer i izjava jednog mještanina sa stradalog područja koji je opisivao susret sa sumnjivim nepoznatim čovjekom. “Susjed mi je pričao da mu je došao neki čovjek ponuditi pomoć. Ovom je bilo čudno pa ga je tražio da se zajedno fotografiraju kako bi ovjekovječili taj trenutak. No, taj čovjek je odmah pobjegao”, ispričao je novinarima.

Pitali smo policiju o dojavama
Provjerili smo u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj i Ravnateljstvu policije kakva je sigurnosna situacija u Pokuplju. Pokazali smo im i konkretne dojave o krađama. “Upoznati smo s raznim objavama na društvenim mrežama, no provjerom u policijskim upravama utvrđeno je kako nema evidentiranih takvih događaja”, rekli su za Telegram u Ravnateljstvu policije.

Policija je pozvala građane da ako imaju konkretna saznanja sve prijave. “S punim povjerenjem građani se mogu obratiti na 192. Policijski službenici provjerit će sve informacije”, apeliraju iz Ravnateljstva policije. Već ranije je potvrđeno da je policija pojačala ophodnje u cijelom Pokuplju.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal

23-godišnjak osumnjičen da je prodavao drogu i pružao otpor službenoj osobi

OgPortal

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

OgPortal

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal