Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Papa Franjo se prvi put pojavio u javnosti nakon problema s išijasom

papa Franjo 7 ist

Papa Franjo danas se prvi put pojavio u javnosti pošto je morao otkazati sudjelovanje na dvjema misama u Bazilici svetog Petra jučer navečer i danas zbog “bolnog išijasa”.
U knjižnici Apostolske palače, Sveti Otac je predvodio tradicionalnu molitvu Anđelova pozdravljenja, a pokraj njega je bilo božićno drvce i jaslice.

  • Svima vama želim mir i radost u novoj godini, rekao je.
  • Bolni događaji koji su lani obilježili čovječanstvo, napose pandemija, naučili su nas koliko je važno zanimati se za probleme drugih i sudjelovati u njihovim brigama, dodao je.

Sveta Stolica jučer je priopćila da Papa zbog “bolnog išijasa” neće moći predvoditi liturgijska slavlja u Bazilici svetog Petra jučer navečer i danas ujutro. Dvojica kardinala, Poljak i Talijan, iz bliskog okružja Svetog Oca oboljeli su od Covida-19 uoči Božića, što je iznova potaknulo pitanja o zaštiti pape Bergoglija kojemu su 84 godine i rijetko nosi masku.

U vrijeme prvog zatvaranja u Italiji papa Franjo je boravio u svojoj knjižnici u prigodi nedjeljnog Angelusa, ali se često nakratko pojavljivao na prozoru kako bi pozdravio malobrojne posjetitelje na Trgu svetog Petra koji je bio gotovo prazan.

Papu smatraju rizičnim zbog toga što mu je u mladosti zbog akutne upale plućne maramice odstranjen dio desnog plućnog krila, piše njegov biograf Austen Ivereigh. Vatikan još nije objavio kada bi se Papa mogao cijepiti protiv Covida-19. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal