Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Novi potres u Sisačko-moslavačkoj županiji

potres sisačko moslavačka ist

U 19 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 6 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru. Informaciju o potresu potvrdila je HTV-ova novinarka Zrinka Grancarić javljajući se iz Gline za središnji Dnevnik HTV-a.

Petrinjsko epicentralno područje pogodilo je od 28. prosinca 374 potresa, a čak 109 u posljednja dva dana, pokazuju preliminarni podaci koje je objavio Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Alberta Cestarić iz Crvenog križa u Glini kazala je za Dnevnik HTV-a da je pod brigom Crvenom križa ondje smješteno stotinjak ljudi.

  • Imaju tri obroka dnevno, voće, povrće, sve što je ovdje sortirano, odnosno svu humanitarnu pomoć. Tu je i medicinsko osoblje, dvije medicinske sestre i liječnik koji neumorno volontiraju iz dana u dan. Oni vode brigu o svim korisnicima. Djelatnici Crvenog križa i volonteri brinu se pak o toplim obrocima i smještaju, kazala je.

Odgovarajući na pitanje je li i ona spava u automobilu poput mnogih na tom području, Cestarić je kazala da joj je tako najlakše.

  • Nakon svih aktivnosti ono malo vremena što mi preostane, najlakše mi je odmoriti u automobilu, dodaje.

U jednoj od prostorija smještena je i obitelj Milašić s troje djece. Majka Snježana Milašić kaže da joj je ondje dobro i da ima sve što joj treba.

  • Malo smo se opustili. Tužno je. Ostali smo bez kuće, ali popravit ćemo. Suprug je ostao na selu jer mora čuvati i hraniti stoku, kazala je.

Baka Jana Milašić danas se cijepila protiv koronavirusa. Kaže da je to dobro prošlo i da se dobro osjeća. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal