Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bozanić u Sisku: Institucije trebaju učiniti više. Mi smo Bogu preporučili stradale

bozanić 776 ist


Zagrebački nadbiskup posjetio i središnje skladište Caritasa, gdje su na raspodjeli humanitarne pomoći angažirani mnogobrojni volonteri

Hrvatski kardinal Josip Bozanić obišao je u ponedjeljak u potresu oštećene crkvene objekte na području Siska i Petrinje te je rekao kako je potrebno da se na tom području “stvori savez dobra”, o čemu bi trebalo razmišljati malo šire, i da tu “naše državne institucije učine nešto konkretnije”.
Zagrebački nadbiskup posjetio i središnje skladište Caritasa, gdje su na raspodjeli humanitarne pomoći angažirani mnogobrojni volonteri. “Dok sam promatrao volontere dok rade, došla mi je misao kako to nesreća i nepogode okupljaju ljude i izazivaju solidarnost, ljubav i dobro. Danas smo ovdje u pohodu Sisačkoj biskupiji i biskupu Košiću. Svim vjernicima i građanima na ovom području izražavam bliskost i solidarnost”, rekao je kardinal Bozanić i dodao da su se pomolili za sve poginule u potresu.
“Bogu smo preporučili i stradale, a ozlijeđenima želimo da se što prije oporave. Ovo je prilika da svi zajedno usmjerimo pogled prema Sisku, Petrinji, Glini i cijelom području. Postavlja se pitanje što Bog ovime želi poručiti, možda da više pogledamo što treba učiniti u ovo vrijeme, možda da se ovdje skupi sve dobro, da se stvori savez dobra. O tome bi trebalo razmišljati malo šire i da naše državne institucije učine nešto konkretnije u ovom području”, rekao je nadbiskup Bozanić. Dodao je kako je i on zbog potresa u Zagrebu morao izaći iz nadbiskupskog doma i drugdje potražiti sklonište.
Istaknuo je kako se najnoviji potres osjetio i u Zagrebu i produbio rane na zagrebačkoj katedrali i drugim objektima u Zagrebačkoj nadbiskupiji i Zagrebu. Na kraju je zaključio kako najprije treba paziti na ljude kako bi oni mogli graditi zgrade. Kardinal je obišao uništene crkve u Žažini, Selima, Sisku i Petrinji, a na posjetu mu je zahvalio sisački biskup Vlado Košić. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Čistoća će sanirati divlji deponij u Logorištu, zadnji put su s iste lokacije odvezli 17 tona otpada! Otvoreno pitanje – tko su zagađivači i zašto mi plaćamo njihovu neodgovornost?

OgPortal

U Ogulinu jedna novooboljela osoba

OgPortal

Škare-Ožbolt negira da je plagijatorica, Troskot se zahvaljuje na reklami: ‘Simpatična je, ali…‘

OgPortal

Prosvjednici opet na ulicama u Mjanmaru

OgPortal

Potres u Dalmaciji: ‘Snažno je zatreslo, srećom nije dugo…’

OgPortal

Grčka pita od špinata (Spanakopita)

OG Portal