Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Božinović, Markotić i Capak upravo su se cijepili pred kamerama

Stožer cijepljenje

Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite RH javno su se cijepili protiv koronavirusa. Cijepljenje je obavljeno na kraju konferencije za medije koju je Stožer danas održao. Novinari su postavili pitanje o tome je li došlo vrijeme da se članovi Stožera cijepe kako bi umanjili zabrinutost nekih građana zbog glasina o nuspojavama cjepiva.
Javnosti se prvo obratio ministar zdravstva Vili Beroš, koje je javno obećao da će se cijepiti čim izgubi imunitet koji je stekao preboljevši koronavirus. „Bio sam u nedoumici što napraviti, pa sam se konzultirao sa strukom. Apsolutno podržavam cijepljenje, cijepit ću se kada moj stečeni prirodni imunitet padne“, kazao je ministar.

„Tražiti dodatnu zaštitu kad nema dovoljno cjepiva ne bi bilo etično. U ovom trenutku sigurno bih nekom to cjepivo oduzeo. Nisam jedini koji je prebolio bolest, imamo 214 tisuća takvih građana. Cijepit ću se vjerojatno za nekoliko mjeseci. Svi mi koji smo preboljeli covid u posljednjih tri do šest mjeseci u ovom trenutku ne bi se trebali cijepiti, nego kada se stečeni imunitet degradira”, dodao je Beroš.

Cijepili su se istaknuti članovi Stožera
Ministar je potom pozvao liječnice kako bi se članovi Stožera javno cijepili. U dvoranu su ušle epidemiologinje koje su pred kamerama cijepile članove Stožera./telegram.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal