Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Jadrolinija: Besplatan prijevoz za stradale i humanitarce

trajekt_jadrolinija_brod ist

Jadrolinija je uvela besplatan prijevoz za vozila humanitarne pomoći, dobrovoljna vatrogasna društva, HGSS i osobe iz potresom stradalih područja. Luka Rijeka ustupila je svoj prostor za sabirni centar donacija iz Primorsko-goranske i Istarske županije.
Trajektima i katamaranima Jadrolinije dosad je besplatno prevezeno oko 150 vozila i više od 260 osoba. Putovanje za humanitarce bit će besplatno i nadalje. David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije kaže kako će popisivati sve ljude koji dolaze i da će sve biti u redu.

Djelatnici i uprava Jadrolinije u državni će proračun uplatiti oko 500 tisuća kuna. Luka Rijeka ustupila je Crvenom križu svoj prostor površine 2 000 četvornih metara za formiranje sabirnog centra humanitarne pomoći za donacije iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Ravnateljica Gradskog društva CK Rijeka Petra Šuljić kaže kako im je vrlo zahvalna na tome.

U područja pogođena potresom redovito idu volonteri i djelatnici Crvenoga križa. Iz Petrinje se vratila gospođa Vesna. Puna dojmova i emocija govori o ljudima koji su ostali bez svojih domova. Svi rade, svi su u pokretu, ali su skromni, kaže Vesna Vidović, ravnateljica Crvenog križa primorsko-goranske županije.

Pomoć i dalje redovito stiže, zahvaljujući dobrim ljudima velikoga srca. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal