Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Božić prema julijanskom kalendaru

Metropolit Perić

Kršćani koji se ravnaju prema julijanskom kalendaru, a među njima su i Srpska te Ruska pravoslavna crkva, danas slave Božić ili blagdan Kristova rođenja. U hramu Preobraženja Gospodnjeg održana je arhijerejska liturgija koju je predvodio metropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić.

Mitropolit Porfirije poručio je da “potresi i pandemija ne dijele ljude ni po jednoj kategoriji” te da “samo zajedno možemo nadići probleme koji su pred nama”.

– Božić je to u okolnostima velikog potresa u kojem su stradali životi, domovi i sakralni objekti pravoslavnih vjernika, ali i putokaz nade za budućnost, ističe u svojoj poruci mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

Novinarka HRT-a Jelena Bokun javila se iz Siska, u emisiji Studio 4, ispred oštećene pravoslavne crkve uoči Božićne liturgije.

Božica Zec, stanovnica Siska rekla je kako se ovaj Božić dočekuje s velikim strahom. Naglasila je kako je za Božić pripremila svašta, ali ne onako puno kao nekada.

– Naš je biskup zamolio post i molitvu pa neka bude tako, rekla je i dodala kako za Božić želi svima mir i svako dobro.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Mladić ušao u sisačku školu s bombom, djeca evaukirana. Traži razgovor sa županom Žinićem?

OgPortal

Opsadno stanje u Kolindinoj zgradi: Sve puno specijalaca, stigli i snajperisti:

OgPortal

Ispitivanje kubanskog cjepiva protiv koronavirusa ušlo u treću fazu

OgPortal

Povijesni dolazak pape Franje u Irak

OgPortal

Grad Ogulin sufinancira ogulinski HGSS sa 120 tisuća kuna

OgPortal

U Karlovačkoj županiji 44-oro novozaraženih, nitko iz Ogulina

OgPortal