Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Pence se protivi primjeni 25. amandmana

Donald Trump i Mike Pence

Američki potpredsjednik Mike Pence protivi se primijeni 25. amandmana kako bi se Donalda Trumpa odmah uklonilo s dužnosti predsjednika, izvješćuju Business Insider i New York Times.
Trumpovu smjenu na temelju 25. amandmana zatražili su predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i čelnik demokrata u Senatu, dan nakon što su Trumpovi pristaše provalili u zgradu Kongresa pokušavajući spriječiti potvrdu izborne pobjede Joea Bidena.

  • Jučer je predsjednik Sjedinjenih Država poticao na oružanu pobunu protiv Amerike”, rekla je Pelosi na konferenciji za medije, dodavši da je Trump time počinio “čin pobune”.

Pelosi je rekla kako je potrebno odmah maknuti Trumpa s položaja jer je opasan po američku demokraciju. Pozivajući Pencea da primijeni 25. amandman Schumer je napomenuo da bi, u protivnom, predsjednikovu smjenu trebao pokrenuti Kongres. Po 25. amandmanu ustava članovi vlade mogu smijeniti predsjednika, utvrde li da nije sposoban obavljati dužnost, prenose agencije.

  • Jučer je predsjednik Sjedinjenih Država poticao na oružanu pobunu protiv Amerike, rekla je Pelosi na konferenciji za medije, dodavši da je Trump time počinio “čin pobune”.

Pelosi je rekla kako je potrebno odmah maknuti Trumpa s položaja jer je opasan po američku demokraciju. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal