Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tlo se i noćas treslo, u Sisku bi trebali skidati toranj katedrale

potres sisak petrinja hrv ist

Tijekom protekle noći zabilježeno je desetak potresa, ali svi su srećom bili magnitude ispod 2 Richtera
Nakon što je jučer skinut križ s vrha katedrale u Sisku, danas bi trebao biti uklonjen i oštećen toranj kako ne bi pao i napravio još veću štetu na okolnim zgradama.

U potresu je oštećena i petrinjska vojarna pa je 116 korisnika doma za starije koji su onamo smješteni preseljeno u domove u Topuskom, Sisku i Ogulinu. Iz vojarne su morala otići i 222 Petrinjca – koji su ondje završili nakon što su ostali bez svojih domova, javlja HTV.
Čelni čovjek Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa Tomo Medved obišao je u petak nasip u Galdovu kod Siska i izjavio da su Hrvatske vode pristupile izradi druge linije obrane, kroz oblik prstena, što će biti uskoro završeno te su građani sigurni od mogućih poplava.

Na nasipu u Galdovu kod Siska uslijed potresa nastale su pukotine pa se strahuje da bi zbog visokoga vodostaji rijeka Sava mogli poplaviti to područje.

“Nasip je u takvom stanju da ga sada nema smisla sanirati, nego su Hrvatske vode pristupile izradi druge linije obrane, kroz oblik prstena”, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. (24sata.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U tijeku je policijska akcija? – službenu informaciju očekujemo

OgPortal

U Karlovačkoj županiji 59 novih slučajeva

OgPortal

Šprajcov komentar: Kao da je Bandić pisao scenarij za pogreb, čovjek je imao smisla za za…..ciju

OgPortal

U Mađarskoj nakon tri mjeseca ponovno rekordi u broju oboljelih

OgPortal

Na izbore neće moći osuđeni na najmanje 6 mjeseci zatvora?

OgPortal

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal