Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Izrael je cijepio petinu stanovništva protiv covida

covid 19 657 ist

Izrael je cijepio 20 posto stanovništva u tri tjedna otkad je pokrenuo kampanju cijepljenja protiv koronavirusa, najveću u svojoj povijesti, izjavio je izraelski ministar zdravstva Yuli Edelstein.
Završili smo tri tjedna kampanje ‘Povratak u život’ s divnim vijestima, objavio je Yuli Edelstein na Twitteru, istaknuvši da je milijun i 817.000 od 9,2 milijuna izraelskih stanovnika primilo prvu dozu cjepiva Pfizera i BioNTecha.

Premijer Benjamin Netanyahu i Edelstein prvi su primili drugu dozu u subotu u bolnici Sheba nedaleko od Tel Aviva.

Netanyahu i njegov ministar zdravstva dobili su prvu dozu 19. prosinca, obilježivši početak masovne kampanje kojom je Izrael postao zemlja s najviše cijepljenih protiv covida-19.

Vlada želi cijepiti sve stanovnike starije od 16 godina do kraja ožujka. S dnevnim brojem slučajeva koji je narastao na oko 8000 otkako je ublažen drugi “lockdown” u listopadu, Izrael je postrožio već treće zatvaranje u zemlji.

U međuvremenu su u Izraelu otkrivene prve četiri zaraze južnoafričkim sojem koronavirusa, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Izrael je zabilježio ukupno 3645 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 otkako se novi koronavirus pojavio u zemlji prije gotovo godinu dana. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal