Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Štrajk slovenskih policajaca mogao bi izazvati probleme na granici

bregana granica ist

Slovenska policija kreće u ponedjeljak u bijeli štrajk koji bi se mogao odraziti na odvijanje prometa na graničnim prijelazima s Hrvatskom, objavio je policijski sindikat.

Štrajk počinje u 7 sati i trajat će do opoziva, priopćio je Policijski sindikat Slovenije (PSS).

Sindikalci su nezadovoljni jer nije realiziran dogovor s bivšom vladom po kojem je nekim kategorijama policijskih službenika trebala porasti plaća.

U PSS-u tvrde da je sadašnja vlada poništila taj dogovor zakonom donesenim u rujnu ove godine, bez konzultacija sa sindikatom.

– S obzirom na zakonske restrikcije za štrajk policijskih djelantika i trenutne epidemiološke prilike, moramo biti svjesni da će štrajk dugo potrajati i da se moramo pobrinuti za svoje zdravlje. U postupcima budimo temeljiti, građane i strance pri tome trebamo upoznati s razlozima našeg štrajka i objasniti da on nije usmjeren protiv njih nego protiv vlade i njene arogancije, te da ćemo se unatoč štrajkaškim aktivnostima pobrinuti za njihovu sigurnost i sigurnost imovine, priopćio je PSS.

Slovenski mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko 5000 policijskih službenika. U štrajku neće sudjelovati manji konkurentski sindikat, Sindikat policije Slovenije.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Hrvatska nezaustavljivo tone prema dnu: u posljednjih nekoliko godina prestigle su nas i one zemlje od kojih smo tradicionalno bili bogatiji, a sada su od nas siromašnije samo najnerazvijenije regije EU-a

OgPortal

Rusi tvrde da do lipnja mogu osigurati pedeset milijuna doza cjepiva za Europu

OgPortal

Osniva se 21 obiteljski sud: O razvodima, djeci i skrbništvima odlučivat će specijalizirani suci

OgPortal

Povijesni susret u Najafu: Papa se sastao s poglavarom iračkih šijita, čovjekom koji ne prima gotovo nikoga

OgPortal

Posječena šuma, ukradeni janjci

OgPortal

Hrvatska bi po prvi put trebala dobiti registar stanovništva

OgPortal