Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Što rade inspektori? Božinović kaže da je za gužve na skijalištima i u toplicama saznao na portalima

Božinović 632 ist

Posljednjih dana društvenim medijima počele su se širiti snimke i fotografije gužvi u toplicama i na skijalištima u Hrvatskoj.

Podsjetimo, jučer smo objavili priču o gužvama na toplicama, a Krapinske toplice smo i kontaktirali. Rekli su nam kako su oni otvoreno kupalište u čijem sklopu radi i restoran te kako se samo plaća ulaznica navedena na njihovim stranicama. Dakle, nema istog pravila kao za izdvojene restorane, koji ne rade uopće, ili one u hotelima u koje smiju gosti hotela.

Novinari su danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite postavili pitanje Stožeru i to ne samo o gužvama u toplicama, nego i na skijalištima, ali i na Bandićevom sanjkalištu na Cmroku. Na pitanje je odgovorio ministar Davor Božinović, koji je rekao kako je za to saznao na portalima.

Božinović: Inspektori su na terenu
Ministar je prvo rekao kako samo može reći da su inspektori na terenu i provode izvide. “U zadnjih par dana smo proveli preko 4000 nadzora. Potvrda o tome nemamo. Međutim, vidim i ja takve fotografije na portalima i zatražit ćemo informacije od lokalnih stožera. Moguće je da se pronađe neka rupa u onome što je propisano”, rekao je.
Potom je dodao kako on ipak to ne bi predstavljao kao nekakav veliki problem. “Znam na što želite ukazati, da neke aktivnosti nisu dopuštene, pogotovo kada se radi o bavljenju športom, ali tome ćemo se posvetiti da vidimo o čemu se u tome radi”, rekao je Božinović.

Postavlja se pitanje kako je moguće da inspektori, koji provode toliko nadzora na terenu, nisu niti u jednom slučaju uočili ove gužve i očito kršenje mjera Stožera. Stvar je još bizarnija ako uzmemo u obzirom da su snimke i fotografije okupljanja toliko raširene po društvenim mrežama da su dospjele i do medija./telegram.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal

23-godišnjak osumnjičen da je prodavao drogu i pružao otpor službenoj osobi

OgPortal

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

OgPortal

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal