Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Fuchs: U školi učenici do 4. razreda osnovne i budući maturanti, ostali on line

radovan-fuchs ist

Ministar znanosti i obrazovanja obratio se javnosti u vezi s početkom drugog polugodišta. Kazao je da će učenici nižih razreda osnovnih škola ići u školu kao i učenici četvrtih razreda srednjih škola, dok će ostali za početak nastavu imati on line.

Ministar znanosti o obrazovanja RH Radovan Fuchs obratio se novinarima te je govorio o početku drugog polugodišta 18. siječnja.
– Na Nacionalnom stožeru smo prezentirali što smo iskomunicirali sa svim županijama, a vezano uz početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike od 1. do 4. razreda počinje na način da idu u školu, a jednako tako i učenici četvrtih razreda srednjih škola iz potreba što bolje pripreme završnog razreda, zbog državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju RH u isto vrijeme, istaknuo je na početku ministar Radovan Fuchs.

Učenici završnih razreda srednjih škola ići će na nastavu po pojačanim epidemiološkim mjerama, morat će se osigurati dovoljna distanca između učenika u pojedinim razredima.

– Ostali razredi od 1. do 3. će u prvoj fazi biti on line, dodaje ministar.

Sve se ovo radi kako se ne bi narušili vrlo optimistični trendovi vezano uz borbu s koronavirusom.

– Za sada su brojke dobre i ako se to tako nastavi uz cijepljenje koje počelo, mislim da bismo vrlo brzo mogli vidjeti sve učenike u školama. Zbog pažljivog pristupa idemo s ovim konceptom.

Vezano uz upite roditelja i drugih o sigurnom pristupu školama u gradu Zagrebu Fuchs kaže da su u intenzivnim razgovorima s poglavarstvom grada Zagreba.

– Dobio sam uvjeravanja da će svi opasni dijelovi zgrada u centru grada biti sanirani, a tamo gdje to do kraja neće biti moguće, to će se riješiti posebnim skelama koje će napraviti tunel da se može sigurno prolaziti.

Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, postoji mogućnost da se određenim preslagivanjem unutar tih škola osigura i ovakav način izvođenja nastave kako smo predložili.

– Djeci od 1. do 4. razreda pružila bi se određena psihološka pomoć, naravno da to uključuje i protupotresne vježbe prvi ili drugi dan.

Također postoji mogućnost da u nekim školama dođe do odgode početka same nastave, a vezano uz situaciju s potresima, učiteljima, profesorima te učenicima.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal