Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Gospodarska komora Srbije donirala 50.000 eura stradalima u potresu

Marko Čadež ist

Predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio je u utorak predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Beogradu donaciju PKS-a od 50.000 eura građanima Hrvatske pogođenim potresima na području Petrinje, Siska i Gline.
Gospodarska komora Srbije spremila je za prvu hitnu pomoć 50.000 eura kako bi čim prije stigla tamo gdje je najpotrebnije, rekao je Čadež.

On je otpravnici poslova u hrvatskom veleposlanstvu Maji Bogdan donaciju simbolično uručio u parku Kalemegdan ispred skulpture “Zlosretni ribar”, kipara Simeona Roksandića, rođenog u Majskim Poljanama na Baniji, koji se školovao u Glini.

Simboličan skup solidarnosti, kako je rečeno, održan je i na Jezuitskom trgu na zagrebačkom Gornjem gradu, pored kopije istoimene Roksandićeve skulpture, uz sudjelovanje predstavnika Srpskog nacionalnog vijeća i srbijanskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Čadež je podsjetio da je srbijanska vlada među prvima donirala pomoć od milijun eura za stradale od potresa u Hrvatskoj. On je pozvao gospodarstvenike iz cijele Srbije da doniraju sve ono što je neophodno ljudima na stradalim područjima u Hrvatskoj.

Čadež je rekao da je i danas razgovarao s vlasnicima nekih tvrtki u Srbiji koje žele donirati i najavio da dodatnu pomoć za stradale u potresu pripremaju Delta holding, Jafa, Imlek, Pionir i brojna druga poduzeća.

  • Naša gospodarstva su mnogo više vezana nego što mi to danas možemo i zamisliti. Naša radna mjesta su povezana, naše proizvodnje su povezane, naši lanci dobavljača su povezani. Veliki je interes srpskog gospodarstva da pomogne prijateljima u nevolji, da pomogne ljudima u Hrvatskoj, poručio je Čadež.

Kazao je i da se nada da će poslije ove prve tranše pomoći za privremeni smještaj poduzeća iz Srbije donirati i građevinski materijal za obnovu kuća.
Maja Bogdan je u ime Hrvatske zahvalila Čadežu, PKS i svim srbijanskim privrednicima na ovoj donaciji.

  • Zaista smo duboko dirnuti iskazima solidarnosti u ovom teškom trenutku za stanovnike pogođene potresom, rekla je Bogdan zahvalivši svima na donacijama za Petrinju, Glinu, Sisak i okolinu.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić rekao je da je ovo skup solidarnosti sa stradalima u potresu i pozvao sve koji su u mogućnosti da sudjeluju u ovakvim humanitarnim akcijama. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Traže odgovarajuće partnere za projekt – održan još jedan on-line sastanak i to s domaćim IT tvrtkama

OgPortal

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal