Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stigla novčana potpora: Grašo dobio 425 tisuća, Cetinski 300 tisuća, a Thompson 150 tisuća kuna…

Glazbenici

Prema rezultatima natječaja ‘Jer svirati se mora’, provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH najveću novčanu potporu dobili su Parni Valjak, Prljavo kazalište, Tony Cetinski, Petar Grašo i Gibonni.

– Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih, ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima – rekli su iz HGU.

Na službenoj stranici Hrvatske glazbene unije stoji kako je Ministarstvo kulture i medija osiguralo 5.226.000,00 kuna potpore. Poziv je bio otvoreno od 16. studenog do 22. prosinca 2020., a zaprimljeno je 259 prijava. Odobrene su, pišu, 92 prijave za 166 koncerata.

Na vrhu liste nalaze se Parni Valjak (Arena Zagreb) te Prljavo kazalište Gibonni, Tony Cetinski i Petar Grašo koji su dobili potporu u iznosu od 300.000 kuna za koncerte u pulskoj Areni koji je bili najavljeni za svibanj i lipanj 2021.

Grašo, Gibonni i Prljavci dobili su još dodatnih 125.000 kuna. Petar za koncert u Zadru, Gibo za nastup u Osijeku, Solinu i Dubrovniku, a grupa Prljavo kazalište za organizaciju koncerta na Trgu pet bunara u Zadru.

Marko Perković Thompson dobio je 150 tisuća kuna za koncert u Spaladium Areni u Splitu koji je bio najavljen za veljaču 2021. Nešto manju cifru, točnije 100.000 kuna dobili su glazbenici Darko Rundek & Ekipa, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Bare & Majke, Josipa Lisac, Urban&4&Gelo&Gudači, Let 3, Massimo i 4 Tenora i Hladno Pivo.

Za koncerte u Opatiji po 80.000 kuna dobili su Nina Badrić, Mia Dimšić i Marko Tolja. Nina je, stoji na stranici, dobila i dodatnih 50 tisuća kuna za koncertu u Solinu, prenose 24sata.

Posljednje objavljeno

Von der Leyen: Od travnja u EU 100 milijuna doza cjepiva mjesečno

OgPortal

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal