Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vrh HDZ-a na sastanku sipao optužbe na račun medija, Šuica: Ruše HDZ nazivajući Banovinu – Banijom!

video sastanak hdz-a ist


Najžešći u napadima bio je Vladimir Šeks koji je govorio o rušenju države, HDZ-a i Tuđmanove ostavštine

‘UDRUŽILI SE S OPORBOM‘

Vrh HDZ-a danas se na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća žestoko obrušio na medije i oporbu. Jutarnjem listu potvrđene su, naime, informacije koje je objavio N1 o tome da su na virtualnoj sjednici šef stranke Andrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica EK Dubravka Šuica, te Vladimir Šeks optužili dio medija da se udružio s oporbom u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa, a sve kako bi naštetili Vladi, HDZ-u i premijeru.

Sjednicu je otvorio Plenković koji je izjavio da dio medija i oporba žele umanjiti ulogu Vlade u pomoći Baniji, a nakon toga je riječ preuzeo Jandroković koji je spominjao skoru sjednicu Sabora i kako će ih sada ”oporba tamo napasti”. Na sjednici se, kako smo saznali, najviše spominjalo udruživanje medija s političkom platformom Možemo!, ali i sa Domovinskim pokretom Miroslava Škore, te se isticalo kako se stalno napada Vladu i njezine uspjehe.

Najžešći u napadima bio je Vladimir Šeks koji je govorio o rušenju države i HDZ-a. Kazao je i da je kriminalizacija poslijeratne obnove napad na Tuđmanovu ostavštinu. Zanimljiva je, kažu naši izvori, bila i izjava Andreja Plenkovića koji je također spominjao obnovu Banije, kazavši da je zbog prolaska vremena, nastupila zastara.
U raspravu se uključila i Dubravka Šuica koja je, navodno, izjavila kako se vidi da mediji pokušavaju rušiti HDZ i po tome što ”Banovinu nazivaju Banijom”.

Na sjednici su dugo govorili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te ministri Darko Horvat i Tomo Medved, a oni koji su se uključivali u razgovor, kažu naši sugovornici, uglavnom su hvalili Vladu i njezine poteze. U razgovoru je sudjelovao i ministar Davor Božinović, ali on navodno nije sudjelovao u kritikama medija i oporbe, nego je govorio o covidu-19. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal