Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Osuđen tehničar Hitne koji je nokautirao pacijenticu iz Ivanca: Malo sam si spila, ali nije me trebao tući

hitna


Pravomoćno je osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora, a Žaklina je oslobođena optužbi da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario

Medicinski tehničar Andrija K. nokautirao je pijanu pacijenticu Žaklinu Željezić (41) koju su prevozili u kolima hitne pomoći jer joj je bilo pozlilo nakon zabave.

Pravomoćno je osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora, a Žaklina je oslobođena optužaba da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario, javlja portal Danica.

Epilog je to slučaja iz kolovoza 2016. godine koji je zgrozio javnost. Pacijentici iz Ivanca pozlilo joj je od previše alkohola na proslavi blagdana Velike Gospe u obiteljskoj kući pa je obitelj pozvala hitnu.
Žaklina je kasnije priznala kako si je malo “spila”, ali to nikako nije bio razlog da je medicinski tehničar udari. Po nju su došli vozač, liječnica i medicinski tehničar.

Ona je kasnije ispričala kako se tresla i bilo joj je zima te se pridignula iz nosila u automobilu. Tehničar ju je upozoravao da se smiri i legne, a kad ništa nije urodilo plodom snažno ju je udario otvorenim dlanom u lice.

Žaklina se od udarca onesvijestila. Desna strana obraza bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podljev ispod oka.

Tehničar je tvrdio kako to nije istina i upozoravao da je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom u tlo. Tako je na sudu svjedočila i liječnica Kristina koja je bila u timu hitne pomoći, piše Danica.

No, nalaz sudskog medicinskog vještaka nedvojbeno je utvrdio kako je ozljeda nastala od udarca, a ne pada. Osim toga, i medicinska sestra Kristinka na prijamu u bolnici posvjedočila je kako joj se uplakana Žaklina požalila da ju je tehničar “lupil”.

Iskaz liječnice sud je ocijeno kako pokušaj da se Andriji ide u prilog

“Kako je njezin iskaz u suprotnosti sa svim provedenim dokazima, isti kao takav od strane prvostupanjskog suda pravilno nije prihvaćen”, stoji u rješenju Županijskog suda koji je odbio žalbu medicinskog tehničara i potvrdio presudu. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

OgPortal

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal

Pogledajte u kakvom su vozilu ruski diplomati morali napustiti Sj. Koreju: ‘Bio je to dug i težak put‘

OgPortal

Stožeraši iz Velike Gorice snimljeni kako piju gemišt u hotelu: ‘Ma to je voda, ja sam dragovoljac‘

OgPortal

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal