Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Broj indonezijskih žrtava od potresa narastao na 56

indonezija_tsunami_krkatau_

Broj umrlih od potresa magnitude 6,2 koji je u petak zatresao indonezijsku provinciju Zapadni Sulawesi popeo se na 56, objavila je u nedjelju nacionalna agencija za ublažavanje katastrofa.

Glasnogovornik Raditya Jati rekao je da je većina poginulih iz glavnoga grada provincije Mamujua gdje je zabilježeno 47 smrtnih slučajeva, dok je drugih devet žrtava iz susjednog okruga Majenea.

Broj ozlijeđenih također je narastao na 826, dok su spasioci uspjeli doći do više tijela i preživjelih iz ruševina kuća koje je u petak srušio potres, koji je pogodio provinciju u 1.28 ujutro po lokalnom vremenu. Zbog potresa 15.000 ljudi napustilo je svoje domove.

– U nekim dijelovima Majenea i Mamujua obnovljeno je napajanje električnom energijom, dok vozila sad mogu prometovati glavnom cestom koja povezuje dva teritorija nakon što je lokalna vojska raščistila cestu, rekao je Jati.
Provinciju je u subotu ujutro pogodio naknadni potres magnitude 5, dok su meteorološka, klimatska i geofizička agencija rekle da će u regiji biti naknadnih podrhtavanja.

Jati je rekao da stanovnici brdskih područja trebaju ostati na velikom oprezu zbog potencijalnih klizišta ili odrona kamenja, dok obalne zajednice trebaju biti pripravne napustiti obalno područje nakon novih podrhtavanja zbog opasnosti od tsunamija.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal