Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Saborski zastupnici cijepe se da bi, kao, popularizirali cjepivo. Uzeo ga je i Đakić, koji je prebolio koronu

Đakić cijepljenje

Nakon jednomjesečne stanke, aktualnim prijepodnevom Hrvatski sabor u utorak počinje redovno proljetno zasjedanje. Danas, uoči sjednice, dio saborskih zastupnika cijepio se protiv koronavirusa jer, kako je ranije objašnjavao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, žele poslati poruku građanima da je cjepivo sigurno. U Saboru je upriličen pravi mali performans; doktori su došli s cjepivom, zastupnici se redaju, dok su oko njih televizijske kamere.

Među prvim se cijepio i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić koji je ranije, krajem listopada, prebolio koronavirus. Đakić je novinarima rekao da se konzultirao oko cijepljenja te da mu je rečeno da se treba cijepiti.

“Konzultirao sam se s osobnim liječnikom, pa s ovima u ministarstvu i s ovima u HZZO-u i svi su rekli da se to može učiniti”, rekao je Đakić. Potvrdio je novinarima kako je on prebolio teži oblik virusa, ali i kako je primao i kisik. “Evo, da se ne bi ponovilo ni meni, ali želim pokazati primjerom da ne boli, da je to stvarna potreba”, rekao je Đakić.

Dio zastupnika ne želi se cijepiti
Dio saborskih zastupnika odbio se cijepiti jer, kako objašnjavaju, u ovom trenutku nema dovoljno cjepiva ni za prioritetne skupine građana, među kojima su najstariji građani i zdravstveni radnici, pa smatraju da se oni ne bi trebali cijepiti prije reda.

Bojan Glavašević iz kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka najavio je kako se članovi tog kluba neće cijepiti u Saboru već su se za cjepivo prijavili kod liječnika opće prakse. “Cijeli moj klub se prijavio normalno kod liječnika opće prakse za cijepljenje, kad već bude red na nas. Nećemo se cijepiti dok ima onih kojima je potrebnije”, poručio je Glavašević na Twitteru.I Petrov i Domovinski pokret protiv cijepljenja prije reda
I predsjednik Mosta Božo Petrov prošlog je tjedna kazao kako bi ga bilo “sramota uzeti cjepivo pored tih ljudi i rizičnih skupina”.

I Domovinski pokret smatra kako je neprimjereno da se saborski zastupnici cijepe preko reda. “Smatramo da zastupnici u Saboru nisu ugrožena skupina, eventualno oni koji su stariji od 65 godina. Mi kao jedna skupina ljudi, nismo posebno ranjivi. Neprimjeren je ovaj privilegirani raspored, to je dokaz da vladajući žive u nekom paralelnom svemiru”, kazao je Stjepo Bartulica.

SDP-ovci su se cijepili u Saboru
Među onima koji su se cijepili su i predsjednik SDP-a Peđa Grbin te potpredsjednik SDP-ovog Kluba zastupnika Arsen Bauk. Bauk je pak rekao kako je njihovo cijepljenje simbolično i da je to način da pokažu građanima koji su ih izabrali da je cijepljenje sigurno.

Novinari su Grbina pitali i je li on u rizičnoj skupini, odnosno zašto se odlučio cijepiti prije reda. “Objektivno jesam, s obzirom na svoje stanje, zato i jesam ostao malo duže da provjere hoće li biti reakcija. Mi kao saborski zastupnici moramo pokazati da je cjepivo potrebno i da nije opasno, i da ih potaknemo građane da se u što većem broju cijepe”, rekao je Grbin nakon cijepljenja.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson

OgPortal

Umro je Milan Bandić

OgPortal

Iz novinarske arhive – “Dobra poplavila naselja i prometnice”

OgPortal

Pogledajte video spot hrvatske predstavnice na Eurosongu: ‘Konačno se nemamo čega sramiti, bravo!‘

OgPortal

Papa otkrio nepoznate pojedinosti iz svog života: ‘Zbog tih sam događaja išao psihijatrici‘

OgPortal

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal