Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šef KB Dubrava najavio zatvaranje stacionara u Areni, vjerojatno kroz idućih nekoliko dana

Lukšić KB Dubrava

Ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava dr. Ivica Lukšić za N1 televiziju danas je opisao stanje u glavnom centru za pacijente pozitivne na koronavirus. Lukšić je na početku razgovora zahvalio zahvalnost kolegama koji su priskočili upomoć kada je ta bolnica bila suočena s velikim brojem Covid bolesnika.„Naše osoblje to ne bi moglo izdržati samo, ostali kolege su nam pružili veliku pomoć. Sada razmatramo mogućnosti kako ravnomjernije razmjestiti teret, osoblje KB Dubrava su u od početka u ovome i iscrpljenije je od ostalih“, kazao je ravnatelj, dodavši kako je znatno lakše raditi s manjim brojem pacijenata koji se sada nalaze u bolnici.

Velik je interes za cijepljenje
Lukšić se osvrnuo na cijepljenje u KB Dubrava. „Interes za cijepljenje među našim djelatnicama je od početka velik, preko 75 posto. Prva tura cjepiva je gotova, sutra počinje docjepljivanje. Prijavljuju se i oni koji se nisu cijepili u prvom mahu, kao i umirovljeni kolege“, kazao je ravnatelj, dodavši kako nije bilo nuspojava. Dr. Lukšić kazao je i da nema podataka o tome da se netko cijepio i nakon toga se razbolio.

„Interes za cijepljenje među našim djelatnicama je od početka velik, preko 75 posto. Prva tura cjepiva je gotova, sutra počinje docjepljivanje. Prijavljuju se i oni koji se nisu cijepili u prvom mahu, kao i umirovljeni kolege“, kazao je ravnatelj, dodavši kako nisu zabilježili nuspojave na cjepivo.

Krizom se dobro upravljalo
Na pitanje kako objašnjava činjenicu da se stanje s koronavirusom u Hrvatskoj popravilo bez najtvrđeg lockdowna, Lukšić je kazao da je krizom dobro upravljano od početka. „Osim toga, građani su pokazali veliku dozu odgovornosti, mislim da je to ključ dobre situacije. Vjerujem da će cijepljenje u značajnom postotku i dolazak proljeća doprinijeti da izađemo iz pandemije bez većih dodatnih restrikcija“, rekao je.

Što se tiče obećanih dodataka od deset posto na plaće zdravstvenih djelatnika koji rade s Covid bolesnicima, Lukšić je rekao da je to dobra odluka koju se moglo provesti na jednostavniji način. „Koliko mi je poznato, nije bilo većih problema kod naših djelatnika. No, uvijek postoje bolja rješenja, a greške koje su se događale vjerujem da nisu iz loše namjere“, kazao je.

Arena će uskoro biti zatvorena
Šatori postavljeni za prihvat pacijenata ispred KB-a postavljeni na vrhuncu krize i dalje stoje, pa je novinarka ravnatelja pitala do kada će tamo ostati. „Srećom nisu nikada bili iskorišteni, mada je bilo dana kada su bili u punoj pripravnosti. Ministarstvo na njih nije zaboravilo, tu ostaju dok Stožer i Ministarstvo ne procjene da ih se može ukloniti“, kazao je ravnatelj, koji je za kraj rekao i do kada će za prijem pacijenata ostati otvorena zagrebačka Arena.

„S obzirom na brojke koje imamo, ne šaljemo pacijente u Arenu zadnja tri dana, sada te lakše pacijente možemo zbrinuti ovdje. U Areni je još nekoliko bolesnika, vjerujem da će biti zatvorena u idućih nekoliko dana“, kazao je Ivica Lukšić za kraj./telegram)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal