Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tucaković: 10520 intervencija na potresom pogođenim područjima

Slavko Tucaković ist

Vatrogasci su do sada na potresom pogođenim područjima imali 10520 intervencija zaključno s jučerašnjim danom, u njima je sudjelovalo preko 9100 vatrogasaca s 233 vozila koja su došla iz cijele države, rekao je u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.

Zaista je odrađen jedan veliki posao, naravno, u suradnji s drugim žurnim službama, naglasio je.

Istaknuo je kako je to vrlo opasan posao u teškim uvjetima pandemije i zime i kako je briga za sigurnost svakog vatrogasca prioritet, dodavši kako srećom, u prošlotjednoj nesreći u kojoj je JANAF-ova dizalica tijekom intervencije u Petrinji propala u zemlju te je uništena, nitko nije stradao.

Kaže kako je pomaganje unesrećenima vrlo stresan posao kada vatrogasci ne misle na sebe.

  • Često se dogodi da tek kada se vatrogasac vrati kući s intervencije se zapita – a što je s mojom obitelji, što je s mojom kućom. Mi smo zbog toga odmah uveli psihološku pomoć za vatrogasce posebice za one iz postrojbi sa potresnom pogođenih područja, rekao je Tucaković zahvalivši se svim vatrogascima na terenu na poslu koji rade i koji nije samo vatrogasni.
  • Vatrogasci su sudjelovali i u prikupljanju pomoći, osiguravanju kućica, njihovom transportu, dostavi hrane, medicinskih potrepština, nabraja Tucaković. Posebno je istaknuo konvoj s pomoći koji su iz Njemačke u Hrvatsku dovezli njemački vatrogasci.

Opisao je i kako funkcionira sustav prijavljivanja intervencija. Posebno je zahvalio Odašiljačima i vezama koji su im omogućili da komuniciraju u prvim danima nakon potresa kada nije bilo struje i nije bilo drugih veza. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal