Aktualno PROMO Promo članak

Zaželi II -zapošljavanje 25 žena i pružanje potpore za minimalno 160 starijih osoba s područja grada Ogulina

U Gradskoj knjižnici i čitaonici gradonačelnik Dalibor Domitrović 28. listopada 2020. godine je potpisao ugovor za projekt “Zaželi II – Grad Ogulin” vrijednosti 2.300.400,00kn, u trajanju od 18 mjeseci. Projekt je, na inicijativu zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića i predsjednika ogulinskog SDSS-a i vijećnika u Gradskom vijeću Nevena Vujnovića, prijavio Grad Ogulin.
Kao obvezni partneri u projektu sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu i Centar za socijalnu skrb Ogulin.

Cilj projekta je zapošljavanje 25 žena na 12 mjeseci iz ciljane skupine  i pružanje potpore za minimalno 160 starijih osoba s područja Grada Ogulina.

Prijaviti se mogu osobe koje imaju prebivalište na području grada Ogulina kojima je potrebna pomoć druge osobe radi poboljšanja kvalitete života i koje su starije od 65 godina, mlađe od 65 godina u nepovoljnom položaju i oni koji pravo na socijalnu uslugu potpore i podrške osobama u nepovoljnom položaju ne ostvaruju po drugoj osnovi.
Pružaju se usluge dostave namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju i ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje, te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.
Sve usluge koje će se pružati u okviru ovog programa su besplatne.

Zainteresirane osobe sve informacije i obrazac prijave mogu dobiti na adresi: Grad Ogulin, Bernardina Frankopana 11., 2. kat, soba 35.  Za dodatne informacije možete  se obratiti na broj telefona 047/659-034.

Grad Ogulin je u sklopu projekta „Program zapošljavanja žena “Zaželi II – Grad Ogulin”“ na svojim internet stranicama objavio javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Prijavu za korištenje usluge potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju u sklopu projekta “Zaželi II – Grad Ogulin” možete izvršiti putem Javnog poziva i Obrasca prijave za korisnike na internetskim stranicama Grada Ogulina. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

projekt zaželi2 logotipi