Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Hoće li Josip Klemm opet odgoditi odlazak u zatvor: ‘Ako mi zdravlje bude dopuštalo, javit ću se‘

Klemm

  • Bude li mi zdravstveno stanje dopuštalo, javit ću se 26. siječnja – rekao nam je jučer Klemm u telefonskom razgovoru

Hoće li se vlasnik Klemm securityja te jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u šatoru u Savskoj, Josip Klemm, za šest dana pojaviti u Remetincu, pitanje je koje je još bez odgovora.

Klemmu, koji je dosad četiri puta uspješno odgađao odlazak na odsluženje jednogodišnje zatvorske kazne, uglavnom zbog zdravstvenih razloga, peti put, u prosincu prošle godine, to nije uspjelo. Naime, sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda odbila je tada njegov peti prijedlog za odgodu izvršenja kazne, smatrajući da zdravstveni razlozi koje je naveo nisu dovoljni za odgodu. No, tu se stvari počinju komplicirati pravno.

Nakon sutkinjine prvostupanjske odluke, Klemm gotovo paralelno podnosi žalbu na tu odluku, ali i podnosi novi zahtjev za odgodu izvršenja, koji Županijski sud i ne razmatra jer se tek odlučuje o žalbi protiv prvoga rješenja. Prije tjedan dana izvanraspravno vijeće Županijskoga suda odbija Klemmovu žalbu te rješenje o upućivanju na odsluženje kazne zatvora postaje pravomoćno.
Na osnovi te odluke sutkinja piše nalog za upućivanje na odsluženje kazne zatvora prema kojemu se Klemm na odsluženje kazne treba javiti 26. siječnja, dakle za šest dana. Međutim, pošta ovaj nalog Klemmu ne uspijeva uručiti te se vraća s dostavnicom, dakle službeno ga nije primio.

  • Bude li mi zdravstveno stanje dopuštalo, javit ću se 26. siječnja – rekao nam je jučer Klemm u telefonskom razgovoru.

Klemm je, kako doznajemo, posljednjih nekoliko puta odgodu tražio zbog ozljede leđa koju je zadobio lani u siječnju u prometnoj nesreći. U posljednjem prijedlogu naveo je da 20. siječnja, odnosno danas, ima zakazanu operaciju leđa koja je trebala biti obavljena još lani u listopadu. No, zbog epidemioloških se mjera odgađala. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal