Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Potres jačine 4,5 pogodio Austriju: Došla mama da pobjegne od potresa, kad i ovdje počelo tresti

potres 345 ist


Tlo je podrhtavalo u 8.30 sati kod mjesta Hall u pokrajini Štajerskoj. U Grazu se jače osjetio potres u Petrinji nego današnji

Potres magnitude 4,5 po Richteru zatresao je u srijedu ujutro središnju Austriju, objavio je EMSC.

Tlo je podrhtavalo u 8.30 sati kod mjesta Hall u pokrajini Štajerskoj, 77 kilometara jugo-jugoistočno od Linza, a epicentar potresa bio je na dubini od osam kilometra. Austrijski mediji javljaju da zasad nema dojava o šteti.

Živimo u seizmološki nemirnim vremenima, svako toliko podrhtava tlo. Krajem prosinca potres u Hrvatskoj ostavio je teške posljedice, a treslo s tada i u Štajerskoj. Nakon toga osjetilo se nekoliko naknadnih podrhtavanja, javlja Kronen Zeitung.
“Čuo se prasak, svjetiljke su se pomicale”, napisao je čitatelj Kronen Zeitunga iz Gornje Štajerske. Nakon nekoliko sekundi prestalo se tresti.

Potres ove jačine pogodi Austriju svakih četiri do pet godina. Trebao se osjetiti i u drugim dijelovima zemlje, ali podrhtavanje primjerice u Grazu nije bilo toliko uočljivo kao za potresa u Hrvatskoj kod Petrinje 29. prosinca, piše Kronen Zeitung. To je vjerojatno zbog male dubine od osam kilometara, rekla je stručnjakinja za potres pri ZAMG-u (Središnji zavod za meteorologiju i geodinamiku) Fee-Alexandra Rodler.

Prema njezinim riječima, zasad nema izvješća o oštećenjima zgrada, ali da je moguće da je bilo pukotina na zidovima ili opadanja žbuke sa zidova.

Stanovnici područja ostavili su i na stranici EMSC-a dojmove nakon potresa: ‘Došla mama da pobjegne od potresa, a kad i ovdje počelo tresti’, tlo se treslo dvije sekunde’, ‘Namještaj se tresao, trajalo je 3-4 sekunde’, ‘u Salzburgu se lagano osjetio’ i slično.

Javio se i jedan Hrvat koji je upravo stigao u Austriju: ‘Prvo u Hrvatskoj, a sada u Austriji. Jučer sam došao iz Hrvatske, jer mi je kuću uništio potres, a sada ovo dolazi. Nadam se da vam se ništa nije dogodilo. Molim za sve Hrvate da to prestane. To više nije normalno’. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal