Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Aladrović: Što se tiče Žinića, HDZ je učinio sve

ministar Aladrović ist

Ministar rada Josip Aladrović poručio je u četvrtak da je što se tiče župana Ive Žinića HDZ učinio sve što je do stranke, a što se tiče zakonske regulative koja definira poziciju župana regulativa je takva kakva je te se Žinić neće kandidirati na sljedećim izborima.

On je rekao da su i Žinić i HDZ donijeli odluke koje su donesene. “Ono što mi kao stranka moramo istaknuti je da sigurno ne podupiremo način ponašanja u kojem bilo tko od dužnosnika ima određene, i baš ne pravilne radnje vezano za nekretnine ili bilo što drugo. S te strane, sa strane stranke je učinjeno sve”, rekao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike prije sjednice Vlade.

Aladrović je to odgovorio na na pitanje novinara kako to da je njegov stranački kolega, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić očigledno dovoljno kriv da da ostavku na poziciju šefa županijskog HDZ-a, ali nije dovoljno kriv da da ostavku na mjesto župana ili da bude izbačen i napusti stranku.

Što se tiče zakonske regulative koja definira pozicije župana, Aladrović kaže da je regulativa takva kakva je, i Žinić se neće kandidirati na sljedećim izborima.

Komentirajući tvrdnju da je oporba već ranije upozoravala da postoje nepravilnosti te da se Vlada oglušivala, Aladrović kaže da ovdje nema odgovornosti Vlade, te da je HDZ učinio sve da “na način na koji je to potrebno penalizira djela određenih dužnosnika”.

Aladrović je rekao da je HDZ najsnažnija stranka, koja je dugo na vlasti, i sve ono što se dogodi u kontekstu afere sigurno ostavi traga na HDZ. Dodao je da HDZ ne podržava takav način ponašanja i provođenja politike i učinit će sve da sankcionira ako se to dogodi.

Hoće li to ostaviati traga na ugled HDZ-a, Aladrović poručuje da će se to vidjeti pri rezultatima na izborima, za koje je prilično siguran da će biti dobri.

Upitan je li se u Požegi “zabijala glava u pijesak” jer tamo prema neslužbenim informacijama USKOK “češlja” gradsku upravu zbog gradonačelnika Darka Puljašića kojemu to ne bi bio prvi sudski postupak, ako do toga dođe, Aladrović kaže da mu te informacije nisu poznate.

Ističe da je županijski odbor HDZ-a u Požegi nakon saznanja i novinarskih natpisa odreagirao – Darko Puljašić i Mario Pilon su podnijeli ostavke na svoje dužnosti u HDZ-u te će se izabrati povjerenik koji će gradski odbor HDZ-a voditi u sljedećem razdoblju.

“Sigurno ne možemo reći da se zabijala glava u pijesak jer određene informacije jednostavno nisu postojale, međutim, kada su se one pojavile, kada su one izašle na vidjelo, HDZ je odreagirao u skladu s tim”, poručio je Aladrović.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj 658 novih slučajeva zaraze, preminulo 15 ljudi

OgPortal

U županiji ukupno 30 novih slučajeva

OgPortal

Obilazak gradilišta buduće mrtvačnice u Drežnici

OgPortal

Na državnom natjecanju mladih tehničara boje Karlovačke županije branit će 12 učenika – današnje nagrade šalju kolegama u Sisačko-moslavačku

OgPortal

Hrvatska nezaustavljivo tone prema dnu: u posljednjih nekoliko godina prestigle su nas i one zemlje od kojih smo tradicionalno bili bogatiji, a sada su od nas siromašnije samo najnerazvijenije regije EU-a

OgPortal

Rusi tvrde da do lipnja mogu osigurati pedeset milijuna doza cjepiva za Europu

OgPortal