Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Biden odmah donio 10 uredbi za jačanje borbe protiv korone; ubrzat će cijepljenje i testiranje

joe biden ist

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je u četvrtak deset uredbi kojima pojačava borbu protiv pandemije koronavirusa koja je opustošila SAD, prenose agencije. Ubrzat će se cijepljenje i testiranje te povećati proizvodnja medicinskog materijala, uključujući maske.Od danas u SAD-u počinje vrijediti i uredba po kojoj je obavezno nošenje maski u javnom prijevozu, a svi međunarodni putnici koji dolaze u Sjedinjene Američke Države morat će se testirati prije nego što uđu u zrakoplov. Osim to, morat će i u karantenu nakon što slete u SAD.

Objavljujući mjere, Biden je rekao da će trebati mjeseci da bi se pobijedila pandemija, ali da će se Amerika “izvući” ako se ljudi budu držali zajedno. Bidenov potez uslijedio je dan nakon što je postao 46. američki predsjednik.Nacionalna strategija za borbu protiv korone
Za razliku od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, Bidenova politika oslanja se na nacionalnu strategiju umjesto da saveznim državama prepušta da odlučuju što je najbolje poduzeti. Trumpova administracija bila je izložena kritikama da se nije dobro nosila s pandemijom.

Prema broju smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, SAD je najpogođenija zemlja s više od 406.000 izgubljenih života, pokazuju podaci sveučilišta Johns Hopkins. Virusom je zaraženo gotovo 24.5 milijuna Amerikanaca.

Umrlo više Amerikanaca nego u Drugom svjetskom ratu
Biden je rekao da “odvažni praktični koraci” koje poduzima imaju svoju cijenu. “Bit ću posve otvoren – stvari će i dalje biti užasne prije nego što postanu bolje”, istaknuo je procijenivši da bi broj umrlih idući mjesec mogao dosegnuti 500.000.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

OgPortal

Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u mafijaškom gnijezdu Corleoneu

OgPortal

Opet problemi s Đakićevim sinom. Potukao se s djevojkama na benzinskoj, prijava na kraju odbačena

OgPortal

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal