Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kakva slučajnost. HRT je dopisnika iz Siska povukao nakon što ih je pobijedio na sudu. Zamijenili su ga – kontejnerom

Kazimir Bačić HRT

Povlačenje dopisnika iz Siska, sasvim sigurno, nema nikakve veze s tim da je Igor Ahmetović nedavno dobio radni spor protiv HRT-a, kao ni s tim da je Ahmetović predsjednik Hrvatskog novinarskog društva u Sisačko-moslavačkoj županijiKad je Hrvatska radio televizija na nezapamćen način dala otkaz svom izvršnom uredniku i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku, činilo se da je to vrhunac prisavskog terora nad vlastitim zaposlenicima i strukom.Pa je izgledalo da je serija tužbi HRT-a protiv svojih novinara, ali i drugih medija koji su pisali, uglavnom o cenzuri u programu, novi vrhunac. Pa je vrh bio što je Zovko pravomoćno dobio radni spor i morali su ga vratiti na posao. Pa je sutkinja Općinskog suda u Zagrebu de facto ustvrdila da su Zovko i ostali imali pravo kad su govorili o ograničenoj slobodi izražavanja na javnoj televiziji.

‘Nagrada’ za dobiveni sudski spor
No, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i njegova ekipa, od strane vlasti blaženo abolirani za sve sramotne ludosti koje izvode – idu dalje.

Prvo je HRT, još 2018. godine, od svog dopisnika iz Siska inzistirao da toliko radi da je prekršeno njegovo pravo na dnevni odmor. Dopisnik Igor Ahmetović zbog toga je tužio kuću i nedavno dobio spor – HRT mora platiti kaznu od 39 tisuća kuna i sudske troškove.Pa je Ahmetović, inače predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije, nakon potresa u kojem su mu oštećeni kuća i automobil, zatražio od HRT-a da mu se osigura prostor za rad.

Umjesto novinara – kontejner
Želja mu je, kako smo već pisali – ispunjena, jedinog novinara kojeg Prisavlje ima na području pogođenom potresom za nagradu su – povukli u Zagreb. Umjesto lokalnog dopisnika, koji poznaje i ljude i kraj iz kojeg izvještava, HRT je danas, dan nakon što se doznalo za povlačenje dopisnika, u Glini otvorio pokretni studio iz kojeg će se novinarske ekipe koje dolaze u taj kraj moći javljati u program i ugošćavati sugovornike.

Dakle, umjesto dopisnika koji je za HRT radio novinarski, snimateljski i montažerski posao, javna radiotelevizijska kuća sad ima – kontejner.

U priopćenju s HRT-a stoji kako je Kazimir Bačić prigodom otvaranja privremenog TV-studija rekao kako će se, po potrebi, moći seliti i na druga mjesta po Baniji. Posljednja rečenica je namjerno mrvicu neprecizna. Bačić je, naravno, upotrijebio izraz Banovina./telegram.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal