Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Umrla je velika glumica Mira Furlan

Furlan

Umrla je velika glumica Mira Furlan. Kako prenosi Variety, glumica je preminula u srijedu, 20. siječnja.

Vijest o smrti velike glumice objavljena je i na njezinom službenom profilu na Twitteru.Mira Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine.

Bila je jedna od najzaposlenijih i najpopularnijih glumica u Hrvatskoj i Jugoslaviji osamdesetih godina,

Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi potom postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom razdoblju svoga rada ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima “Kiklop (1982.) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984.), “Otac na službenom putu” (E. Kusturica, 1985) i “Za sreću je potrebno troje” (1986.) Rajka Grlića te filmu “Lepota poroka” (1986.) Živka Nikolića.

Početkom raspada Jugoslavije, Mira Furlan sa suprugom odlazi u Ameriku, gdje je također nastavila ostvarivati zapažene uloge. Glumila je u serijama “Babylon 5” i “Izgubljeni”.

“Ovo je noć velike tuge, jer je naša prijateljica pošla putem gdje je ne možemo doseći. Ali kao i kod svih stvari, vremenom ćemo je sustići i vjerujem da će imati mnogo priča i mnogo novih uloga za podijeliti sa svemirom”, objavio je Michael Straczynski, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5.

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal