Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković na sastanku sa Stožerom i ministrima: Mjere se produljuju ili slijedi popuštanje?

Plenković ist siječanj 2020.

Danas u 10 sati započeo je najavljivani sastanak na kojem se odlučuje očekuje li Hrvatsku produljenje postojećih protuepidemijskih mjera ili će se po njihovom isteku s početkom sljedećeg mjeseca u nekim segmentima ipak krenuti s popuštanjem.

Sastanak se održava videolinkom, a na njemu sudjeluju hrvatski premijer Andrej Plenković, članovi Stožera civilne zaštite, resorni ministri i predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Postojeći set mjera u najvećoj je mjeri na snazi od kraja studenoga prošle godine, a u posljednje se vrijeme s jedne strane spominje mogućnost blagog popuštanja zbog evidentno povoljnije epidemiološke situacije u državi u odnosu na trenutak uvođenja strožih restrikcija, dok se s druge strane upozorava na opasnost od novih sojeva virusa i njihova širenja u slučaju olakšavanja nekih mjera. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Obilazak gradilišta buduće mrtvačnice u Drežnici

OgPortal

Na državnom natjecanju mladih tehničara boje Karlovačke županije branit će 12 učenika – današnje nagrade šalju kolegama u Sisačko-moslavačku

OgPortal

Hrvatska nezaustavljivo tone prema dnu: u posljednjih nekoliko godina prestigle su nas i one zemlje od kojih smo tradicionalno bili bogatiji, a sada su od nas siromašnije samo najnerazvijenije regije EU-a

OgPortal

Rusi tvrde da do lipnja mogu osigurati pedeset milijuna doza cjepiva za Europu

OgPortal

Osniva se 21 obiteljski sud: O razvodima, djeci i skrbništvima odlučivat će specijalizirani suci

OgPortal

Povijesni susret u Najafu: Papa se sastao s poglavarom iračkih šijita, čovjekom koji ne prima gotovo nikoga

OgPortal