Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Turistički radnici ne žele se cijepiti

more turisti turizam ist

Iako Hrvatska za ovu godinu želi poslati snažnu poruku da je turistički sektor odgovoran i siguran, a u pripremi je i nacionalna sigurnosna oznaka koja će nositi tu poruku, na samom terenu stvari ne teku tako glatko. Zapelo je odmah na anketi o mogućoj procijepljenosti cijelog sektora protiv koronavirusne bolesti.

Ministarstvo turizma zatražilo je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da djelatnici u turizmu budu na listi prioriteta za cijepljenje. Jesu li konobari, kuhari i sobarice zainteresirani, u anketi među hotelijerima, pokušala je doznati Hrvatska gospodarska komora.

  • Ta anketa je rezultat interesa svih sudionika u turizmu da se što više njih procijepi kako bi sezona bila što uspješnija, rekla je Nataša Bušić, koordinatorica za turizam, Županijska komora Split.

Jučer je bio posljednji dan prvog roka anketiranja, a rezultati se šalju u Zagreb. Prve informacije nisu dobre.

  • Odazvao se vrlo mali broj za sada. Mislim da treba nastojati i bolje informirati ljude, više govoriti o važnosti cijelog sustava sigurnosti koji se sada pokreće u cilju brendiranja Hrvatske kao sigurne destinacije za goste i djelatnike, govori Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela.

Istodobno turističko vijeće HTZ-a odabralo je agencije i strategiju za promidžbu na desetak europskih tradicionalnih tržišta, a primjena sigurnosne oznake Safe Stay najavljena je već u veljači.

Jedini problem u cijeloj priči o sigurnoj Hrvatskoj i nacionalnoj oznaci sigurnosti je što za sada nema velikog interesa djelatnika u turizmu, a ni dovoljno cjepiva na vidiku – tako da će se ambiciozni rok primjene u veljače i promocija destinacija vjerojatno morati prolongirati. Budući da predsezone neće biti, još je dovoljno vremena za edukaciju. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal

Pomozite Maji: Suzila sam izbor imena za sina na tri, dajte ideje

OgPortal

U BiH kaos zbog nabave cjepiva, Pfizer odbacuje optužbe

OgPortal

Milanović o izboru šefa Vrhovnog suda: Travestija u kojoj glumimo natječaj

OgPortal

Uklonjen kiosk Tiska

OgPortal

Dug države veledrogerijama narastao na 6,1 milijardu kuna; od 1. ožujka kreću uvjetovane isporuke lijekova

OgPortal