Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

I profesor sa zagrebačke Veterine prijavljen zbog seksualnog uznemiravanja studentica. Detalji su gnjusni

veterina

I protiv jednog profesora s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu podneseno je više prijava zbog seksualnog uznemiravanja i vrijeđanja studentica. Riječ je o profesoru s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju kojeg optužuje najmanje devet sadašnjih i bivših studentica.

One su još 2018. pisale dekanu o neprimjerenom ponašanju ovog profesora, no tada je, kako su nam ispričale, samo obavljen razgovor s njim. Navodno je obećao da će korigirati svoje ponašanje, no, tvrde, da je od tada još gori, te uz seksualne insinuacije uobičajeno dodaje: ‘Pa da vidim tko će me prijaviti’.

Detalji prijave protiv profesora
Nova prijava odnosi se na razdoblje od 2008. do 2019. godine. U njoj su studentice opisale kako im se na vježbama dobacivao i ponižavao ih.

“Čim sam ušla u ured, odmjerio me i rekao da ne trebam imati kutu na ispitu, te je prokomentirao da sam ‘bila zločesta curica’, te da li znam zašto. S bijesom sam upitala zašto, no u tom trenu mi je bilo najbitnije ostati pribrana i završiti usmeni ispit s pozitivnom ocjenom i prolaskom godine. Odgovor nisam dobila”, opisuje jedna studentica.Nudio se ženama kao pravi muškarac
Njezina kolegica prisjeća se ispada s terenske nastave. “Na terenu smo imali kastraciju pastuha te sam bila zadužena za dezinfekciju operacijskog polja što je profesoru dalo dovoljno povoda za seksističke komentare. ‘Kolegice vidim da ste jako iskusni u ovome, kako to dobro radite, sigurno su vaši dečki bili jako zadovoljni s vama’.

Nakon toga je rekao da navučem prepucij jer sam u tome sigurno iskusna na što sam se ja ustala i rekla profesore slobodno operite sami. Nedugo nakon toga me primio za nadlakticu i rekao kako se ja to razgovaram s njim”, svjedoči druga studentica.Treća opisuje kako joj je uvijek kada bi ju sreo u prolazu nudio seksualne usluge “kako bi vidjela što je pravi muškarac”. Pozivao ju je u svoja noćna dežurstva i obećavao prolaz na ispitu, piše u prijavi.

Od dekana traže da pokrene postupak
Ponovljenom prijavom studentice od dekana fakulteta traže pokretanje stegovnog postupka protiv ovog profesora, te da se prijava proslijedi nadležnim državnim tijelima kako bi se utvrdilo ima li elemenata za pokretanje kaznenog postupka.Telegram je poslao upit Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pokušali smo i telefonski kontaktirati dekana, no na fakultetu se nitko ne javlja. Pisani odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal