Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Turska primila 6.5 milijuna doza kineskog cjepiva Sinovac

Cjepivo 2

Turska je u ponedjeljak primila dodatnih 6,5 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, koje je razvio kineski Sinovac Biotech, izvijestilo je nekoliko medija, što je omogućilo da se nastavi program nacionalnog cijepljenja.

Nova je pošiljka dodatak prvotnoj zalihi od tri milijuna doza koju je Turska primila prije otprilike mjesec dana. Dosad je cijepljeno 1.257.000 ljudi, uglavnom zdravstvenih radnika i starijih osoba, prema podacima ministarstva zdravstva.Najnovija pošiljka dio je druge pošiljke koja će ukupno obuhvaćati 10 milijuna doza. Oko 600.000 ljudi cijepljeno je u samo dva dana, kad je počeo program cijepljenja sredinom siječnja. Turska je zabilježila više od 2,4 milijuna zaraženih i 25.073 smrtnih ishoda zbog covida-19.

Zbog porasta broja zaraženih proteklih mjeseci vlada je od prosinca uvela zatvaranje tijekom vikenda. Dnevni broj zaraženih zadnjih je dana pao ispod 6000, od visoke brojke od 33.000 početkom prosinca.

Mjere za borbu protiv širenja koronavirusa u proljeće prošle godine uzrokovale su naglo usporavanje turskoga gospodarstva u drugom tromjesečju, a vlada je poduzela niz mjera kako bi olakšala teret i oživjela aktivnosti. (N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal