Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Premijer o slučaju Tušek: ‘Radari u kletima ne funkcioniraju baš’

Plenković ist siječanj 2020.

Hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sastanka vladajuće većine. U uvodu je rekao kako su na sastanku razgovarali o proteklim aktivnostima te se pripremili za nadolazeće aktivnosti u Saboru, Zakon o obnovi i sutrašnju presicu Stožera. “Postignuto je političko suglasje o svim pitanjima”, rekao je premijer i dodao kako je to ono što je najbitnije.Uslijedila su novinarska pitanja, a prvo je bilo o HDZ-ovom zastupniku Tušeku koji je pokušao potkupiti vijećnika. “To je jedna gruba politička pogreška. Ne znam kako mu se dogodilo da ode na takav sastanak i završi kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio njega i gradonačelnika”, rekao je i dodao kako nije puno pratio Šimunićev rad, ali ga se sjeća po dobivanju propusnice za odlazak na misu.

“Ako pratite nečiji opus, ne vidim što je on trebao raditi s njim na sastanku”, dodao je. Rekao je kako ne zna puno o sastanku, ali kako je čuo snimku. Na pitanje kako se ovako nešto moglo dogoditi, kaže da je to bilo daleko pa dodaje: “Radari u kletima ne funkcioniraju baš”.

Najveći problem je što se Tušek sastao sa Šimunićem
Premijer je uvjeren kako je sve napravljeno s predumišljajem i kako se po snimci može čuti kako se Tušeka navodi da kaže to što je rekao. “Ne znam kako se doveo do toga da sjedi u istoj sobi s tim gospodinom. To je kapitalni problem”, kaže Plenković.Na pitanje ima li Tušek i dalje njegovo povjerenje, kaže kako to nije sporno nego sama činjenica da se Tušek našao sa Šimunićem. “On nije baš star političar, ali nije ni mlad, ne znam kako mu se to moglo dogoditi”, rekao je Plenković i zaključio konferenciju za medije.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Šefica splitskog Zavoda uvjerava ženu da je AstraZeneca dobra: “Ja sam svoju svekrvu isto s AstraZenecom cijepila”

OgPortal

Za “Bajkovitu zimu uz ognjište” 15 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture i medija

OgPortal

Miroslav Škoro prelomio, kandidirat će se za gradonačelnika Zagreba

OgPortal

ProbudiKa o parkiranju u Grabriku

OgPortal

Kineski proizvođač čipova nabavio opremu u Nizozemskoj, u SAD-u nezadovoljni

OgPortal

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal