Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet
Plenković ist

Premijer Andrej Plenković još je prošlog tjedna najavio popuštanje mjera ako se trend pada brojeva zaraženih dnevno smanji. U ponedjeljak je i Stožer potvrdio da će se mijenjati od 1. veljače, ali ne značajno
Sjednica Vlade počinje u podne, a na njoj bi se trebalo doznati više o epidemiološkim mjerama nakon 1. veljače. Neslužbeno se spominju blaže mjere za teretane i sportske centre. To traži i Istarska županija, uz regionalni pristup jer ulazi u narančastu zonu prema europskim kriterijima.

Ipak, čini se da većeg popuštanja neće biti.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je još u ponedjeljak na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao da se sigurno neće ići u zatvaranje zemlje, no da većih i naglih popuštanja ne može biti. I drugi članovi Stožera potvrdili su kako će se mjere mijenjati nakon što isteknu 31. siječnja, no da se i dalje strahuje zbog novih sojeva korona virusa te da bi “naglo otvaranje” moglo rezultirati i “naglim zatvaranjem”.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je još prošlog tjedna ocijenio epidemiološku situaciju sve boljom i dodao kako, ukoliko se trend pada broja zaraženih dnevno nastavi, možemo očekivati određene promjene mjera. U nedjelju je zbog toga sazvao i sastanak s članovima stožera.
Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za korona virus i potres, na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluke o usvajanju “Programa dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije”.

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o prosvjetnoj inspekciji te izmjene i dopune Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. (24sata.hr)

Posljednje objavljeno

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal

Muškarac s mitraljezom u ruci ušetao na proslavu rođendana, počeo pucati i vikati: ‘Gasi muziku!‘

OgPortal

Prometna nesreća u tunelu Mala Kapela

OgPortal