Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Influencerica sa Sicilije optužena za poticanje na samoubojstvo djevojčice

tiktok ist

Influencerica sa Sicilije u dobi od 48 godina optužena je za poticanje na samoubojstvo nakon smrti djevojčice koja je sudjelovala u igri gušenja na društvenoj mreži TikTok, objavila je u četvrtak talijanska policija.

„Istražitelji su pronašli na društvenoj mreži TikTok poveznicu koja vodi do profila sicilijanske influencerice na kojem se nalazi video s ‘izazovom’ žene i muškarca u kojem si oni posve prekrivaju lice, uključujući usta i nos, prozirnim selotejpom, tako da ne mogu disati”, objašnjava se u priopćenju.

„Taj video, jako opasan jer ga mogu vidjeti svi korisnici, bez ikakvih restrikcija, i potaknuti mlade na oponašanje… uklonjen je s platforme TikTok”, po istom izvoru.Sicilijanska influencerica „objavila je mnoge druge slične ‘video izazove’ kojima je postala popularna i privukla 731.000 pratitelja”. Jedan joj je korisnik čak poručio: „Bok…ako mi kažeš dobar dan, kunem se da ću se baciti kroz prozor”.

Njezini profili na društvenim mrežama blokirani su i zaplijenjena joj je informatička oprema, po istom izvoru. Prošli tjedan u Palermu desetogodišnja djevojčica ugušila se dok je sudjelovala u izazovu gušenja snimajući se mobitelom na TikToku. Igra gušenja, u kojoj se prekida disanje do nesvjestice radi snažnih senzacija, svake godine izaziva nesreće, neke sa smrtnim ishodom.

Slučaj je izazvao velike osude u Italiji i Agencija za zaštitu osobnih podataka privremeno je blokirala pristup TikToku korisnicima čija dob nije sigurno potvrđena. Najniža dob za legalnu registraciju na TikToku je 13 godina.

U svjetlu te tragedije, ista agencija zatražila je u srijedu od Facebooka i Instagrama pojašnjenja o pristupu maloljetnika tim mrežama. /N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal