Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Žarko Tušek dao ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a

Tušek ist

Žarko Tušek podnio je u četvrtak ostavku na mjesto predsjednika županijskoga krapinsko-zagorskog odbora HDZ-a, a nakon što je u javnosti objavljena snimka njegova razgovora s nezavisnim vijećnikom iz Oroslavja Viktorom Šimunićem o podršci na lokalnim izborima.

“Ova ružna epizoda, koja je protuzakonitim snimanjem došla u javnost, je teški udar za HDZ i upravo zbog toga, nakon devet godina koliko vodim zagorski HDZ, odlučio sam podnijeti ostavku na mjestu predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a”, rekao je Žarko Tušek u četvrtak popodne na konferenciji za novinare u sjedištu krapinsko-zagorskog HDZ-a u Krapini.

Rekao je da na taj način želi pomoći svojoj stranci da osvoji lokalne izbore u Zagorju. Kaže da će svojoj stranci ostati na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

Istaknuo je kako ne želi biti uteg HDZ-u koji napokon ima šansu dobiti župana u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kaže da će svojoj stranci ostati na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

Kazao je da je Viktor Šimunić inicirao sastanak te ga nezakonito snimao. Kaže da će zadovoljštinu tražiti na sudu jer je nanio veliku štetu njegovom ugledu, obitelji, njegovim stranačkim kolegama i stranci.

Zahvalio je ministrima i suradnicima koji su mu pomagali na političkom putu. “Na neki način se želim ispričati dijelu ministara”, kazao je i dodao kako poštuje svakog čovjeka i kolegu i oduševljen je njihovim uspjesima.

Na pitanje je li mu Plenković rekao da podnese ostavku rekao:

“Razgovarali smo o tome što je oportuno. Realno smo razgovarali o medijskoj hajci koja se vodi prema meni kao čovjeku”.

Dodao je kako mu je žao što ga mediji ovako tretiraju nakon njegovog cijelog životnog puta.

Je li vam presudio dio kad ste rekli da pola vlade treba pobrisati?

“To je smiješan razgovor bio. Iskreno premijer mi to nije ni spomenuo”, odgovorio je.

Na pitanje o samoizolaciji je rekao da je to još jedna laž i da on nikad nije bio u samoizolaciji.

Rekao je da ga nitko od nadležnih službi nije kontaktirao, ali da će se odazvati Uskoku ako ga pozovu. Što se tiče ostanka u Saboru kaže kako je svoj saborski mandat sam osvojio, te i dalje misli obnašati tu dužnost i boriti se za svoje Zagroje.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal