Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Poduzetnici najavili prosvjed u Zagrebu: ‘Budite dio najvećeg urlika, jedino nas tako čuju’

Hrvoje bujas ist

Ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide. Sve drugo smo pokušali – napisao je Hrvoje Bujas i pozvao sve članove Udruge Glas poduzetnika, njih 15.500, da dođu u srijedu u centar Zagreba.
Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika jutros je preko Facebooka najavio veliki prosvjed u Zagrebu u srijedu. U postu na stranici Udruge pozvao je ljude na prosvjed u centru grada.- Ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide. Sve drugo smo pokušali – napisao je Bujas i pozvao sve članove Udruge Glas poduzetnika, njih 15.500, da dođu, ali poziv je poslao i obrtnicima i svim građanima.- Neka se čuje glas razuma, glas naroda – dodao je, navodeći da će uskoro objaviti više detalja o samom prosvjedu.

Podsjetimo, najnovijom odlukom Stožera ugostitelji su posebno ogorčeni jer im i dalje nije dozvoljeno da otvore vrata gostima.

– Gubici su veliki i katastrofalni. Smeta nam nepravda više od samog zatvaranja jer smo uzeti kao žrtveno janje te smo predstavljeni kao jedini širitelji zaraze. Imamo shopping centre, brojne supermarkete koji su krcati ljudima. Uz njih, kave za van prodaju mesari, pekarnice, ali kafići ne smiju – rekao nam je jučer Krešimir Ćosić, vlasnik kafića. Drugi vlasnik kafića rekao je jučer da dva mjeseca žive bez zarade, a da plaće radnicima isplaćuju iz vlastitih prihoda jer potpore kasne.

– Neke objekte smo ostavili otvorenima, poput benzinskih, pekarnica, kioska…, no ne zbog kave za van, ali većina njih je i ranije prodavala kave za van. Dozvola za prodaju kave za van praktički bi bila otvaranje kafića. Struka kaže da moramo biti oprezni i ići postupno, a tako su nam na prvom mjestu zdravlje, obrazovanje, gospodarstvo, a tek onda sve ostalo. Ako bude pozitivan trend padanja brojki, onda možemo razgovarati o revidiranju mjera – rekao je Davor Božinović objašnjavajući zašto kafići još ne rade.Brojni ugostitelji jučer su najavili da će 1. veljače u znak prosvjeda otvoriti vrata. Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb rekao je sinoć za RTL Danas da će samo u Zagrebu 103 lokala otvoriti svoja vrata i dodao da će sve izgledati kao u “dobra stara vremena”. (24sata)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Šefica splitskog Zavoda uvjerava ženu da je AstraZeneca dobra: “Ja sam svoju svekrvu isto s AstraZenecom cijepila”

OgPortal

Za “Bajkovitu zimu uz ognjište” 15 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture i medija

OgPortal

Miroslav Škoro prelomio, kandidirat će se za gradonačelnika Zagreba

OgPortal

ProbudiKa o parkiranju u Grabriku

OgPortal

Kineski proizvođač čipova nabavio opremu u Nizozemskoj, u SAD-u nezadovoljni

OgPortal

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal