Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Još malo o logičnosti mjera u Hrvatskoj. Ovo su toplice danas, dok teretane i dvorane ne smiju raditi

toplice

Svuda još ima korone, ali ne i u Krapinskim toplicama, tamo je virusu ulaz zabranjen. Ako pogledate snimku, vidjet ćete zašto se tako čini. A trebao bi je pogledati i Božinovićev Stožer. Dakle, ljudi se tamo kupaju bez ikakvih ograničenja, sjede u skupinama, zajedno jedu i piju, nitko ne nosi masku. Tamo je, dakle, sve kao normalno.

Filmić je u subotu snimio i stavio na Facebook profil zatvorene grupe ”Inicijativa fitness zajednice” njezin član, Vladimir Šuker, a na njega nas je upozorila vlasnica kafića u Splitu Katja (ostali podaci poznati redakciji). Grupa u kojoj je video objavljen, inače, ima 7200 članova.

‘Stožer nas pravi budalama’
Šukerova teretana je zatvorena zbog epidemioloških razloga, kao i kafići. Katja kaže da joj je para krenula na uši kad je vidjela današnju snimku iz Krapinskih toplica.

“Mi bismo – navodno – bili strašno opasni i kad bi nam se dozvolilo da prodajemo barem kavu za van. Stoga pitam Božinovića i ostale kako tumače ovo”, kaže Katja. ”Stožer sve nas pravi budalama, zato je ovo još teže podnositi”.

Tjednima su u toplicama gužve
Telegram je i prije tri tjedna ukazao na to da mjere u Hrvatskoj naprosto nisu logične. Građani tada nisu smjeli, recimo, igrati tenis, bez obzira na udaljenost među igračima koja se podrazumijeva. Također, bilo je zabranjeno plivanje na gradskim bazenima, a nije se smjelo ni u teretane. No, smjelo se ići na izlete toplice koje su stalno pune. I to ne samo kao gosti hotela, nego jednostavno uz ulaznicu, kao da je riječ o nekom od javnih bazena koji su tada bili prisilno zatvoreni.

Kad su novinari ministra Božinovića pitali kako je to uopće moguće, kazao je da je za gužvu na skijalištima i u toplicama saznao na portalima. Tvrdio je i da su inspektori na terenu i da provode izvide.Mjere su u međuvremenu malo popuštene pa je dozvoljeno treniranje na otvorenom, i rekreacija u bazenima i balonu. No, teretane i dvorane za sport i dalje su zatvorene, a ne smiju se koristiti ni zajedničke prostorije poput tuševa i svlačionica. Istovremeno, u toplicama su i dalje goleme gužve i nitko se ne pridržava epidemioloških mjera. Koja je logika iza svega, objasniti vjerojatno može samo Nacionalni stožer. (telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal