Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovo je hala kojom je Koloper htio podmiriti dug. Vjerovao je da vrijedi 2 milijuna eura, no realnost je bila drugačija

slučaj kaloper šibenik ist


Je li upravo ta mogućnost prodaje nekretnine bitno ispod vrijednosti koju je dužnik smatrao realnom bila okidač za ovaj zločin, utvrdit će se kroz istragu

Poslovni prostor – proizvodna hala – u Ražinama gdje je u svom osvetničkom pohodu poduzetnik Branko Koloper ubio troje ljudi bila je i najvredniji dio imovine njegove posrnule tvrtke Matkol, a čini se kako je upravo u mogućoj prodaji te nekretnine Kaloper vidio i spas svoje tvrtke.

Na internetskom oglasniku Index-oglasi tako je bio dostupan mali oglas o prodaji prizemlja te poslovne hale koji je postavila sama tvrtka Matkol.

Prema navedenom u oglasu, nekretnina obuhvaća 950 kvadrata s tri opremljene uredske prostorije, salon za sastanke, čajnu kuhinju, sanitarne čvorove, garderobu, velike proizvodne pogone, hladnjače, logističku infrastrukturu…
Navedena tražena cijena za nekretninu je 650 tisuća eura, odnosno 4,8 milijuna kuna, što otprilike odgovara iznosu duga Matkola koji je utvrđen u stečajnom postupku. Oglas je objavljen krajem rujna 2018., tek koji mjesec prije otvaranja stečaja nad tvrtkom.

I prije otvaranja stečaja i nakon njegova otvaranja jedna od glavnih Koloperovih tvrdnji kojima je branio perspektivu svoje tvrtke bio je argument o velikoj vrijednosti imovine. Tvrdio je kako cijela nekretnina vrijedi dva milijuna eura, no u sklopu stečajnog postupka, njezina vrijednost procijenjena je na 4,7 milijuna kuna, uz mogućnost da u narednim krugovima dražbi cijena dalje pada.

Je li upravo ta mogućnost prodaje nekretnine bitno ispod vrijednosti koju je dužnik smatrao realnom bila okidač za ovaj zločin, utvrdit će se kroz istragu. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal

Pomozite Maji: Suzila sam izbor imena za sina na tri, dajte ideje

OgPortal

U BiH kaos zbog nabave cjepiva, Pfizer odbacuje optužbe

OgPortal

Milanović o izboru šefa Vrhovnog suda: Travestija u kojoj glumimo natječaj

OgPortal

Uklonjen kiosk Tiska

OgPortal

Dug države veledrogerijama narastao na 6,1 milijardu kuna; od 1. ožujka kreću uvjetovane isporuke lijekova

OgPortal