Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Jedan od vodećih svjetskih epidemiologa uputio alarmantno upozorenje: ‘Stiže nam uragan!‘

covid 19 657 ist


Epidemiolog je kazao da će se porast oboljelih zbog soja iz Velike Britanije vjerojatno dogoditi u idućih šest do 14 tjedana

Vodeći američki epidemiolog kazao je u nedjelju da će smrtonosniji britanski soj covida-19 u Americi postati dominantni soj te da bi tu državi mogao pogoditi poput uragana, piše The Guardian.

Do ove zabrinjavajuće prognoze dolazi nakon što je ukupan broj slučajeva u Americi prešao 26 milijuna, a broj preminulih približava se crnoj brojci od pola milijuna.

Prema podacima istraživačkog centra Sveučilišta Johns Hopkins, Amerika je zemlja koja prednjači po broju umrlih od koronavirusa.
Voditelj centra za istraživanje i politike infektivnih bolesti Sveučilišta Minnesota i epidemiolog Michael Osterholm, koji je bio u savjetodavnom odboru novoizabranog predsjednika Joea Bidena nakon njegove pobjede, kazao je da bi se Amerika trebala pripremiti na širenje novog soja korone ovog proljeća.

Gostujući u NBC-ovoj emisiji Meet the Press, Osterholm je kazao da će se porast oboljelih zbog soja iz Velike Britanije vjerojatno dogoditi u idućih šest do 14 tjedana.

Osterholm je apelirao na administraciju te poručio da se što prije cijepi što veći broj ljudi, barem s prvom dozom, pogotovo one starije od 65 godina, jer bi se na taj način, kazao je, izbjeglo još veću krizu zbog novih sojeva.

  • Taj uragan dolazi – kazao je Osterholm, prenosi The Guardian. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

29 novih slučajeva u županiji. Ogulin bez novih slučajeva.

OgPortal

Beroš objavio brojke: Imamo 544 novozaraženih, i dalje bilježimo rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan

OgPortal

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal