Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Telegramovo priopćenje: najčvršće stojimo iza svoje novinarke, rektorove laži o žrtvama su izopačene

Dora Kršul

Nakon današnjeg priopćenja rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, u kojem se uvredama i konstrukcijama obrušio na žrtve zlostavljanja i našu novinarku Doru Kršul, uredništvo Telegrama želi izjaviti sljedeće:

Najčvršće stojimo iza svoje nagrađivane novinarke Dore Kršul i njenog istraživanja o zlostavljanju na Filozofskom fakultetu. Riječ je o opsežno istraženom serijalu, napravljenom po najvišim novinarskim standardima, na kojem smo dugo radili i na koji smo izuzetno ponosni.

Ukupno je objavila iskaze četiri različite žrtve koje su, neovisna jedna od druge, ispričale vrlo slična iskustva o istom umirovljenom profesoru Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Osim što je razgovarala sa žrtvama, novinarka je kontaktirala profesore i dekane zagrebačkog Sveučilišta.

Reakcija nedostojna funkcije
Upravo zbog osjetljive naravi članaka, rektoru Borasu uporno je nudila iznošenje njegove strane prije objave. Rektor nije odgovarao na njene dopise i poruke, već je, četiri dana nakon objave prvog nastavka, odlučio objaviti niz laži, objeda i konstrukcija.Rektorovu reakciju smatramo nedostojnom njegove funkcije i uloge u javnom i akademskom životu, a spekulacije o motivima novinarke i žrtava zlostavljanja skandaloznima, ponižavajućima i moralno nakaradnima.

Poruka koju je poslao žrtvama
Rektor Boras na taj se način odlučio za hajku protiv žrtava koje se usude progovoriti o svojim iskustvima, te na prijetnje novinarima koji ih odluče objaviti. Za žrtve zlostavljanja na zagrebačkom Sveučilištu nema gore poruke, od rektora koji im javno prijeti i optužuje ih za nečasne motive.Ovakve izopačene optužbe neće nas zastrašiti niti pokolebati, a rad rektora Borasa nastavit ćemo pratiti kao i dosad, kritički, profesionalno i bez uzmicanja. Posebno kad je riječ o žrtvama koje je danas sramotno ponizio.(Telegram.hr)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal