Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Francuska skijališta zbog covida-19 ostaju zatvorena cijelu veljaču

skijalište ist

U Francuskoj, koja je u nedjelju imala najveći broj pacijenata s covidom-19 u zadnjih devet tjedana, ne rade ni kafići i restorani, a granice su zatvorene za sva putovanja osim onih nužnih.
Francuske vlasti zbog pandemije koronavirusa ne planiraju otvoriti skijališta cijelu veljaču, a datum kad će se to dogoditi nije određen, objavio je u ponedjeljak premijer Jean Castex.

Zdravstvena situacija nam ne dopušta otvaranje skijališta, napisao je francuski premijer na svom Twitter profilu nakon susreta s predstavnicima skijaških odredišta.

Nije htio navesti kad bi se to ipak moglo dogoditi, no njegov ured je potvrdio napise medija da to neće biti u veljači, što je ranije kazao i ministar zdravstva Olivier Veran.

Castex je najavio produženje financijske pomoći skijalištima koja su se nadala da će im se dopustiti otvaranje za nadolazeće zimske praznike.

Vlasti su ranije razmatrale otvaranje početkom siječnja ako to dopusti epidemiološka situacija, no to se nije dogodilo, piše agencija dpa.

U Francuskoj, koja je u nedjelju imala najveći broj pacijenata s covidom-19 u zadnjih devet tjedana, ne rade ni kafići i restorani, a granice su zatvorene za sva putovanja osim onih nužnih. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal