Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Šefu HGK našli još jednu plaću

Burilović

Šef HGK-a Luka Burilović mjesečno prima oko 60 tisuća kuna, jer uz plaću u HGK prima i naknadu za tri nadzorna odbora, Ine, Podravke i Badela 1862. Još je i u upravi državnog Fonda za zaštitu okoliša.
Index je objavio da Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, prima još 4000 kuna mjesečno kao član nadzornog odbora tvrtke Badel 1862.

Time je ukupan mjesečni iznos koji primi šef HGK-a oko 60 tisuća kuna, jer osim što prima 23 tisuće kuna u HGK, Burilović još prima naknadu za dva nadzorna odbora, Ine i Podravke, a još je i u upravi državnog Fonda za zaštitu okoliša.Podsjećamo, jučer je Index objavio da je plaća Luke Burilovića 23.000 kn, što su im potvrdili iz Hrvatske gospodarske komore.

Burilović je potom gostovao u emisiji Otvoreno gdje je rekao kako radi 30 godina i da je razumljivo da se to nekima čini puno.- Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik. Ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ali sam rekao da želim biti transparentan. Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete ima svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao i da s obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive to možda za nekoga izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti – rekao je. /24sata/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal