Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U tijeku prosvjed poduzetnika, na trgu sve više ljudi: ‘Tražimo tri stvari vezane uz mjere‘

trg bana jelaćića zagreb ist

Prije 10 sati pristigli su prvi prosvjednici, 30-ak ugostitelja došlo je iz Varaždina, a očekuje se tisuću do dvije tisuće ljudi

NOVO 10:09 – Građanima se osporava glas na slobodu govora, gdje su poniženi, ovršeni, gdje ste, pužite otpor – uzvikivali su na megafon, dok su prosvjednici popratili govor skandiranjem ‘otpor’ i zviždanjem.

– Policijo, narod je uz vas, vi ste iz naroda, idemo hrabro pred Sabor. narod poziva policiju da štiti građane, a ne zakon i kriminalce. Ova diktatura više nije normalna, ujedinimo se – kazali su, a potom pozvali prosvjednike da se drže distance.

– Molim vas napravite distancu, ovo nije prosvjed protiv mjera, nego protiv ekonomskih mjera.

9:58 – Na trgu je trenutno prema procjenama organizatora oko 1500 ljudi, a pojavili su se Mostovci Nikola Grmoja i Miro Bulj. Tu je i vlasnik teretane na Trešnjevici Andrija Klarić koji daje izjave televizijama. Mostovci nisu htjeli ragzovarati s novinarima, Jutarnjem su rekli kako su ovdje ‘radi ljudi’, a da će svoj komentar dati u Saboru. Primjetna je velika količina policije. Samo na Jurišićevoj je deset policijskih vozila među kojima i vozilo interventne policije. Čeka se izjava i prosvjedna akcija ugostitelja.

 

Prosvjedni skup u organizaciji Udruge Glas poduzetnika počinje u 10 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Na prosvjed su se odlučili, kako kažu, zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.

https://www.facebook.com/watch/?v=172251524330517

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal