Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grbin: Zbog Mažara inzistiramo na istražnom povjerenstvu za poslijeratnu obnovu

peđa grbin

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je da oporba inzistira na osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za poslijeratnu obnovu, istaknuvši da je to nužno jer se zbog poslova na obnovi istražuje i novopečeni HDZ-ov zastupnik Nikola Mažar.

  • Prije dva tjedna oporba je predložila osnivanje istražnog povjerenstva koje se trebalo baviti kriminalom u poslijeratnoj obnovi. Današnji napisi u medijima pokazuju koliko je osnivanje povjerenstva nasušno potrebno jer policija protiv novopečenog saborskog zastupnika HDZ-a Nikole Mažara navodno pokreće kazneni postupak zato što su se namještali dokumentacija i potvrde kako bi određeni odabrani poduzetnici mogli dobiti posao, rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Ironično je da saborskog zastupnika HDZ-a Darka Puljašića mijenja zastupnik Mažar kojem se opet na teret stavljaju kaznena djela počinjena u obnašanju službene dužnosti, poručio je Grbin.

Upravo zbog toga, naglasio je čelnik SDP-a, inzistiramo na osnivanju istražnog povjerenstva kako bi se spriječilo da u obnovi, koja će biti teška desetke milijardi kuna, slični ljudi na sličan način osiguraju poslove nekom svom podobnom.

Mažar je u Sabor došao nakon što ga je napustio Darko Puljašić, HDZ-ov gradonačelnik Požege, zbog afere oko namještanja poslova na energetskoj obnovi zgrada u Požegi. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal