Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kerum se oglasio o partijanju sa sucima, krivi čovjeka koji je doveo ‘kretena koji je sve snimio’

Kerum

Nakon što su objavljena imena petorice splitskih sudaca koji su nedavno bili na zabavi kod Željka Keruma u njegovoj konobi “Pršut” u Kaštelima, o svemu se oglasio i sam Kerum.

“Mislio sam ne komentirati događaj u Kaštelima, ali novinari stalno zovu pa moram. Znači ja u konobu nisam zvao nikoga niti se ikako čujem s ikim od spomenutih ljudi, čak ni s Mornarom. Mene je pitao Damir Karaman može li doći Mornar sa svojom ekipom s nogometa, naravno da sam dozvolio”, kaže.

Potom je poručio kako je zapjevao jer i inače voli pjevati. “Kad su ti ljudi otišli, ostao je samo jedan kojeg isto ne znam, ja sam kao inače zapjevao jer volim pjevati, za sve ostalo pitajte Karamana jer je on doveo tog kretena koji je to snimio”, napisao je Kerum Indexu, koji je prvi objavio cijelu priču sa sucima. Damir Karaman je inače njegov bliski suradnik i jedan od šefova njegove kampanje na prošlim izborima.

Suci partijali u Kerumovoj konobi
Kako je pisao Index, petorica sudaca kod Keruma su besplatno jeli i pili, a među njima su navodno bili i predsjednici dvaju sudova. Na druženju s Kerumom su navodno, prema pisanju Indexa, bili Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu. Sve se navodno odvilo u subotu 23. siječnja, a na društvenim mrežama objavljena je i snimka druženja.Rano jutros na stranicama Vrhovnog suda objavljeno je priopćenje s naslovom “Neprimjereno ponašanje sudaca izvan sudnice”. U njemu se tvrdi kako suci uvijek moraju voditi računa o svom ponašanju u sudnici, i izvan sudnice. “Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost. Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike”, priopćili su.

Index piše kako će se u slučaj uključiti i policija. Iz PU Splitsko-dalmatinske rečeno im je kako će obaviti potrebne provjere te da će u postupak uključiti i tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite. Većina sudaca nije htjela komentirati slučaj, a svi oni s kojima je Index razgovarao tvrdili su kako su oni ekipa s malog nogometa te kako ih je te subote na rođendansku zabavu pozvao Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš. Samo je sudac Zlorde opovrgnuo da je bio na zabavi kod Keruma./telegram.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U Karlovačkoj županiji 59 novih slučajeva

OgPortal

Šprajcov komentar: Kao da je Bandić pisao scenarij za pogreb, čovjek je imao smisla za za…..ciju

OgPortal

U Mađarskoj nakon tri mjeseca ponovno rekordi u broju oboljelih

OgPortal

Na izbore neće moći osuđeni na najmanje 6 mjeseci zatvora?

OgPortal

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal

U petak nova akcija darivanja krvi

OgPortal