Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nogalo: Bolnicu je preuzeo specijalizant, to se u Hrvatskoj nikad nije dogodilo

NOGALO ist

Boro Nogalo, smijenjeni ravnatelj bolnice Srebrnjak, u Newsroomu je govorio o odluci suda da njegova smjena nezakonita i o trenutnoj situaciji u bolnici Srebrnjak.

Općinski radni sud odlučio je u prosincu da se nekadašnjeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Boru Nogala mora vratiti na poziciju s koje je smijenjen.

“Čujem da su premjestili sve moje stvari, kompjutere, stručnu literaturu”, rekao je Boro Nogalo u Newsroomu i dodao:Čitam da nemamo ni mail ni mobitel, da se nitko ne javlja kad treba neka informacija, očito je problem u komunikaciji pa nisam ni znao da su mi zaključali sobu i promijenili bravu. Takvih je slučajeva puno, korupcije, elite i moćnici koji rade što žele. Ali onog trena kad se novac i interes spuste na nivo djece i onih koji se ne mogu zaštititi… A ja sam preozbiljno shvatio svoju funkciju pedijatra i onda sam sa svojim timom napravio veliki projekt, najveći za ovu državu. Kad smo sve to napravili, dogodilo se ono što nikad nije, da bolnicu preuzima specijalizant, da nas 10 profesora suspendira. Čuo sam od ravnatelja da je Dragan Primorac tvorac tog projekta.”

Istaknuo je da specijalizant inače radi poslove u sklopu staža te da ne može potpisati nalaz bez supotpisa mentora.

“Nikad se u Hrvatskoj nije dogodilo da je specijalizant predstojnik, voditelj ili nešto slično. To je očaj države i institucija koji ne reagiraju”, napomenuo je Nogalo.

Nakon što je sud odlučio da smijenjenog ravnatelja treba vratiti na posao, novo vodstvo je zaključilo da ne trebaju njegove usluge pedijatra:

“Zašto bi oni poštovali odluke suda? Brzo će se situacija riješiti, to je zakonska regulativa. Primili smo pet pravnika, ne primamo stručnjake, liječnike… Ne mogu shvatiti ljude koji se spuste na taj nivo. Bolnica nije zainteresirana za moje usluge. Pedijatara fali, u manjim sredinama ih ni nema. Bolnice su uništene. Naš projekt je jedinstven i u Europi, to je blagoslov jer državu ne košta ništa.”

I dalje ću govoriti, boriti se, da se ne znam što dogodilo, dodao je Nogalo i istaknuo da svi znaju da nije bilo nadriliječništva, da su otvorili sale, smanjili liste čekanja…(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Popuštanje mjera od 1. ožujka: Pogledajte što se otvara

OgPortal

29 novih slučajeva u županiji, Ogulin bez novooboljelih

OgPortal

Beroš objavio brojke: Imamo 544 novozaraženih, i dalje bilježimo rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan

OgPortal

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal